Walvissen en dolfijnen spotten rond Madeira

Walvissen en dolfijnen spotten rond Madeira

Walvissen en dolfijnen spotten rond Madeira

Als natuurliefhebber en avonturier was het een droom die uitkwam om walvissen en dolfijnen te kunnen spotten rond het prachtige eiland Madeira. Het eiland, gelegen in de Atlantische Oceaan voor de kust van Marokko, staat bekend om de overvloedige aanwezigheid van deze majestueuze zeedieren.

Locaties

De meest populaire locaties voor het spotten van walvissen en dolfijnen rond Madeira zijn de baai van Funchal en de Desertas eilanden. Deze gebieden zijn rijk aan voedsel en vormen dus ideale leefgebieden voor deze zeedieren.

Soorten

Tijdens mijn excursie had ik het geluk om verschillende soorten walvissen en dolfijnen te zien. Enkele van de meest voorkomende soorten zijn:

  • Blauwe vinvis
  • Brydevinvis
  • Griend
  • Orka
  • Gewone dolfijn

Beste tijd om te spotten

De beste tijd van het jaar om walvissen en dolfijnen te spotten rond Madeira is tussen april en oktober. In deze periode migreren veel soorten naar de wateren rond het eiland op zoek naar voedsel en om te paren.

Excursies

Er zijn verschillende bedrijven op Madeira die excursies aanbieden om walvissen en dolfijnen te spotten. Tijdens mijn excursie kreeg ik een ervaren gids aan boord die veel wist over de zeedieren en hun gedrag.

Duur van de excursie

De gemiddelde duur van een excursie om walvissen en dolfijnen te spotten rond Madeira is ongeveer 3 uur. Dit geeft genoeg tijd om de dieren te spotten en te genieten van de prachtige omgeving.

Kosten

De kosten van een excursie variëren afhankelijk van het bedrijf en de duur van de tocht. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €50 en €100 per persoon.

Tips voor het spotten

Om de beste ervaring te hebben bij het spotten van walvissen en dolfijnen rond Madeira, zijn hier enkele handige tips:

  • Neem een verrekijker mee om de dieren vanaf een afstand te kunnen observeren.
  • Kleed je warm aan, zelfs op zonnige dagen kan het op zee behoorlijk fris zijn.
  • Wees geduldig, de dieren kunnen soms even wegblijven maar komen meestal weer boven water.

Conclusie

Het spotten van walvissen en dolfijnen rond Madeira was een onvergetelijke ervaring die ik iedereen kan aanraden. De prachtige omgeving, de indrukwekkende zeedieren en de professionele begeleiding maakten het tot een van de hoogtepunten van mijn reis naar het eiland.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *