Stand-up paddleboarding langs de kust van Madeira

Stand-up paddleboarding langs de kust van Madeira

Stand-up paddleboarding langs de kust van Madeira

Als fervent liefhebber van watersporten, besloot ik afgelopen zomer om het prachtige eiland Madeira te verkennen door middel van stand-up paddleboarding. Dit bleek een geweldige manier te zijn om de adembenemende kustlijn en helderblauwe wateren van dit Portugese paradijs te ontdekken. Hieronder deel ik graag mijn ervaringen en tips voor iedereen die ook eens wil genieten van stand-up paddleboarding langs de kust van Madeira.

De perfecte locaties voor stand-up paddleboarding

Madeira staat bekend om zijn ruige kliffen, verborgen baaien en kristalheldere wateren, wat het eiland een ideale bestemming maakt voor stand-up paddleboarding. Tijdens mijn verblijf heb ik verschillende prachtige locaties bezocht waar ik met mijn board kon genieten van de natuurlijke schoonheid van Madeira. Enkele van mijn favoriete plekken zijn:

 • Praia Formosa: Dit brede zandstrand in Funchal biedt de perfecte omstandigheden voor beginners, met rustig water en een prachtig uitzicht op de stad.
 • Ponta de São Lourenço: Deze spectaculaire kaap in het oosten van Madeira is een must-see voor ervaren paddleboarders, vanwege de indrukwekkende kliffen en kristalheldere wateren.
 • Calheta: Dit pittoreske stadje aan de westkust van Madeira heeft een prachtige jachthaven waar je kunt vertrekken voor een ontspannen paddleboardtocht langs de kust.

Benodigde uitrusting en veiligheidstips

Voor een geslaagde stand-up paddleboarding sessie langs de kust van Madeira is het belangrijk om over de juiste uitrusting te beschikken en enkele veiligheidstips in acht te nemen:

Benodigde uitrusting:

 • Stand-up paddleboard
 • Paddle
 • Zwemvest
 • Zonnebrandcrème
 • Waterdichte tas voor persoonlijke spullen

Veiligheidstips:

 • Draag altijd een zwemvest, vooral als je niet zo ervaren bent met paddleboarding.
 • Houd de weersomstandigheden in de gaten en vermijd het water bij harde wind of onstuimige golven.
 • Neem voldoende water en snacks mee voor onderweg, om uitdroging en vermoeidheid te voorkomen.

Genieten van de natuurlijke pracht van Madeira

Tijdens mijn stand-up paddleboard avonturen langs de kust van Madeira kon ik volop genieten van de adembenemende natuur en het diverse zeeleven dat het eiland te bieden heeft. Van nieuwsgierige dolfijnen die naast mijn board opdoken tot kleurrijke vissen die onder mijn board doorschoten, het was een onvergetelijke ervaring om zo dichtbij de natuur te zijn.

Daarnaast gaf het paddleboarden me de mogelijkheid om afgelegen grotten en verborgen stranden te verkennen die niet toegankelijk zijn met een traditionele boottocht. Met mijn paddleboard kon ik op plekken komen waar weinig andere toeristen kwamen, wat zorgde voor een unieke en intieme ervaring van de betoverende schoonheid van Madeira.

Conclusie

Al met al kan ik iedereen die houdt van watersporten en natuurpracht aanraden om stand-up paddleboarding te proberen langs de kust van Madeira. Met zijn diverse locaties, adembenemende landschappen en rijke zeeleven biedt het eiland de ideale omstandigheden voor een onvergetelijke paddleboardervaring. Vergeet niet om de juiste uitrusting mee te nemen, en geniet vooral van het verkennen van de verborgen schatten van dit magische eiland!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *