Eco-vriendelijke accommodaties midden in de natuur

Eco-vriendelijke accommodaties midden in de natuur

Eco-vriendelijke accommodaties midden in de natuur op Madeira

Als natuurliefhebber ben ik altijd op zoek naar bijzondere plekken waar ik echt één kan worden met de natuur. Tijdens mijn laatste reis naar het prachtige eiland Madeira heb ik een aantal eco-vriendelijke accommodaties ontdekt die midden in de natuur liggen. In dit artikel deel ik mijn ervaring en tips voor een duurzaam verblijf op dit paradijselijke eiland.

Quinta do Furao

De eerste accommodatie die ik bezocht op Madeira was Quinta do Furao, een eco-hotel dat prachtig gelegen is op een klif met uitzicht op de oceaan. Dit hotel maakt gebruik van zonne-energie en waterhergebruik om zo min mogelijk impact op het milieu te hebben. De kamers zijn comfortabel ingericht en hebben een eigen terras met adembenemend uitzicht. Het hotel heeft ook een biologische tuin waar ze groenten en fruit verbouwen voor hun gasten.

Voordelen van Quinta do Furao:

  • Prachtige ligging op een klif met uitzicht op zee
  • Eco-vriendelijk beleid met gebruik van zonne-energie
  • Biologische tuin voor verse groenten en fruit

Quinta da Rochinha

Een andere eco-vriendelijke accommodatie die ik bezocht op Madeira was Quinta da Rochinha, een charmante bed & breakfast omgeven door weelderige tuinen en fruitbomen. Dit kleinschalige pension werkt samen met lokale boeren en producenten om hun gasten te voorzien van biologische en duurzame producten. De kamers zijn eenvoudig maar comfortabel en hebben toegang tot een gemeenschappelijk zwembad en terras.

Voordelen van Quinta da Rochinha:

  • Samenwerking met lokale boeren voor biologische producten
  • Weelderige tuinen en fruitbomen rondom de accommodatie
  • Gemeenschappelijk zwembad en terras

Ecotoerisme op Madeira

Madeira staat bekend om haar prachtige natuur en biodiversiteit, en ecotoerisme is dan ook een belangrijke sector op het eiland. Door te kiezen voor eco-vriendelijke accommodaties en activiteiten steun je niet alleen de lokale gemeenschap, maar draag je ook bij aan het behoud van de natuurlijke schoonheid van het eiland. Van wandelen en canyoning tot fietsen en walvissen spotten, er zijn tal van duurzame activiteiten te beleven op Madeira.

Duurzame activiteiten op Madeira:

  1. Wandelen in het Laurisilva bos, een UNESCO Werelderfgoed
  2. Canyoning in de ruige ravijnen van Madeira
  3. Fietsen langs de levada’s, de historische irrigatiekanalen op het eiland
  4. Walvissen en dolfijnen spotten tijdens een boottocht op zee

Conclusie

Eco-vriendelijke accommodaties midden in de natuur op Madeira bieden de ideale uitvalsbasis voor een duurzame en onvergetelijke vakantie op dit prachtige eiland. Door te kiezen voor accommodaties die zich inzetten voor het behoud van de natuur en het welzijn van de lokale gemeenschap, draag je bij aan een betere wereld en krijg je de kans om te genieten van de ongerepte schoonheid van Madeira. Ik kan dan ook iedereen aanraden om tijdens hun volgende reis naar Madeira te kiezen voor een eco-vriendelijke accommodatie en te genieten van al het moois dat dit paradijselijke eiland te bieden heeft.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *