De luchthaven van Madeira

Portugal is een bekend vakantieland in Europa. Er zijn bijvoorbeeld veel reizigers die voor een stedentrip kiezen naar Lissabon of Porto. Natuurlijk kan je ook voor een zonvakantie kiezen op het Portugese eiland Madeira. Dagelijks vertrekken er vanuit Nederland vluchten naar Funchal International Airport, oftewel de luchthaven van Madeira.

De luchthaven van Madeira beschikt over één landingsbaan naast de zee. Een klein deel van de baan is bevestigd op enkele palen in de zee. Ga jij binnenkort op vakantie naar het eiland. Check hieronder dan meer informatie over Funchal International Airport:

Huurauto op Funchal International Airport

Het eiland Madeira is niet heel groot, maar er is wel veel te ontdekken! Dat kan je het allerbeste doen met een huurauto. Ga online alvast opzoek naar de beste prijs en scoor een mooie deal. Er zijn verschillende betrouwbare autoverhuurbedrijven actief op Funchal International Airport, waaronder MadeiraRent en Avis. Je kan zelf een auto uitzoeken en de prijscategorie bepalen. Simpelweg door online een huurauto te reserveren, ben je zeker van de beste prijs!

Taxi reserveren

Je kan er ook voor kiezen om geen huurauto te boeken, maar enkel met de taxi naar jouw eindbestemming af te reizen. De hele dag door is het mogelijk om in een taxi te stappen van Funchal International Airport naar het centrum van de gelijknamige stad. Een taxirit kost rond de €30, maar mogelijk moet er een toeslag worden neergelegd voor de bagage. Je kan ook online alvast een taxi reserveren en direct betalen. Dat scheelt veel tijd en moeite!

Openbaar vervoer

De taxi’s zijn vrij prijzig, maar je kan ook voor een goedkoper alternatief kiezen op Funchal International Airport. Het is ook altijd een optie om gebruik te maken van het openbaar vervoer op Madeira. Er vertrekken ieder uur enkele bussen van de luchthaven naar het centrum van Funchal. De bus stopt onderweg ook bij bezienswaardigheden en de grotere hotels. Tickets voor een busrit zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de chauffeur.

Goedkope vliegtickets boeken naar Madeira

Je kan online de prijzen van de vliegtickets naar Madeira vergelijken en de goedkoopste tickets aanschaffen. Enkele bekende luchtvaartmaatschappijen die op Funchal International Airport vliegen zijn Condor, Brussels Airlines en Transavia. Dit is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden. De vlucht van Schiphol Amsterdam naar Funchal International Airport duurt ongeveer vier uur. Je kan ook bij enkele prijsvechters een goedkoop vliegtickets scoren naar het Portugese vakantie eiland.

Roken op Funchal International Airport

Funchal International Airport kent een zeer strenge regelgeving omtrent roken. Het is alleen bij de ingang en de uitgang van de luchthaven mogelijk om nog te roken. Eenmaal langs de douane is roken verboden. Er worden dan ook geen rookruimtes aangeboden op het vliegveld. De strenge regels zijn ook van toepassing op elektronische sigaretten.

Hotels in de omgeving van Funchal International Airport

Je kan in de omgeving van Funchal International Airport ook overnachten. Diverse hotels zijn in de directe omgeving gevestigd. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een hotelovernachting in het Dorisol Estrlicia Hotel, Hotel Madeira en het Muthu Rage Madeira Hotel. De prijzen voor een overnachting in één van deze hotels ligt tussen de €45,00 en de €75,00.Booking.com