Museu Henrique e Francisco Franco in Funchal

Museu Henrique e Francisco Franco in Funchal

Museu Henrique e Francisco Franco in Funchal

Als je op vakantie gaat naar het prachtige eiland Madeira, mag een bezoek aan Museu Henrique e Francisco Franco in Funchal niet ontbreken. Dit museum biedt een unieke kijk op de geschiedenis en cultuur van Madeira, en is vernoemd naar de twee beroemde kunstenaars Henrique Franco en zijn zoon Francisco Franco.

De geschiedenis van het museum

Het museum is gevestigd in het voormalige huis van de Franco-familie, dat een rijke geschiedenis heeft. Het gebouw dateert uit de 19e eeuw en ademt nog steeds de sfeer van die tijd. In 1966 werd het huis omgebouwd tot een museum ter ere van de Franco-kunstenaars.

De collectie

De collectie van het museum bestaat uit verschillende werken van Henrique en Francisco Franco, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en keramiek. De kunstwerken geven een goed beeld van de artistieke ontwikkeling van de Franco’s en van de invloed van Madeira op hun werk.

De tentoonstellingen

Het museum organiseert regelmatig wisselende tentoonstellingen met werken van hedendaagse kunstenaars uit Madeira en daarbuiten. Hierdoor blijft het museum altijd vernieuwend en interessant voor zowel locals als toeristen.

Educatieve programma’s

Naast de tentoonstellingen biedt het museum ook educatieve programma’s aan voor scholen en groepen. Hier kunnen bezoekers meer leren over de kunstwerken en de geschiedenis van Madeira.

Praktische informatie

Als je Museu Henrique e Francisco Franco wilt bezoeken, zijn hier wat praktische tips:

  • Adres: Rua Jardim Botânico 7, 9064-512 Funchal, Madeira
  • Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 18:00 uur
  • Toegangsprijs: €5 voor volwassenen, gratis voor kinderen onder de 12 jaar

Conclusie

Museu Henrique e Francisco Franco is een must-visit bestemming voor kunstliefhebbers en geschiedenisfanaten die Madeira bezoeken. Het museum biedt een unieke kijk op de Franco-kunstenaars en de invloed van Madeira op hun werk. Met interessante tentoonstellingen en educatieve programma’s is er voor iedereen wel iets te ontdekken in dit prachtige museum.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *