Museu Vicentes in Funchal

Museu Vicentes in Funchal

Inleiding

Tijdens mijn bezoek aan het prachtige eiland Madeira, bracht ik een bezoek aan Museu Vicentes in de hoofdstad Funchal. Dit museum is gelegen in het historische centrum van de stad en biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis, cultuur en kunst van Madeira. In dit artikel zal ik mijn ervaring delen en de verschillende aspecten van Museu Vicentes bespreken.

Geschiedenis van Museu Vicentes

Museu Vicentes is gevestigd in een historisch gebouw dat ooit diende als woning van de prominente familie Vicentes. Het museum opende zijn deuren in 1853 en heeft sindsdien een indrukwekkende collectie samengesteld die de rijke geschiedenis van Madeira weerspiegelt. De collectie omvat onder andere kunstwerken, antieke meubels, keramiek en archeologische vondsten.

Belangrijke tentoonstellingen

Een van de meest opvallende tentoonstellingen in Museu Vicentes is de collectie schilderijen van Madeiraanse kunstenaars. Deze schilderijen tonen de prachtige landschappen en traditionele levensstijl van het eiland. Daarnaast zijn er ook interessante archeologische vondsten te bewonderen, waaronder prehistorische artefacten en overblijfselen uit de koloniale periode.

Activiteiten en rondleidingen

Bezoekers van Museu Vicentes kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten en rondleidingen om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van Madeira. Het museum organiseert regelmatig workshops, lezingen en culturele evenementen voor zowel volwassenen als kinderen. Daarnaast is het mogelijk om een rondleiding te boeken met een deskundige gids die dieper ingaat op de collectie en de achtergrondverhalen van de artefacten.

Openingstijden en toegangsprijzen

Dag Openingstijden Toegangsprijs
Maandag 10:00 – 18:00 €5
Dinsdag 10:00 – 18:00 €5
Woensdag Gesloten
Donderdag 10:00 – 18:00 €5
Vrijdag 10:00 – 18:00 €5
Zaterdag 10:00 – 18:00 €5
Zondag Gesloten

Cafetaria en museumwinkel

Naast het bewonderen van de collectie, kunnen bezoekers van Museu Vicentes ook genieten van een heerlijke maaltijd in de cafetaria van het museum. Hier worden traditionele Madeiraanse gerechten geserveerd, bereid met verse lokale ingrediënten. Daarnaast is er een museumwinkel waar souvenirs en kunstwerken te koop zijn die geïnspireerd zijn op de collectie van Museu Vicentes.

Populaire souvenirs

  • Handbeschilderde tegeltjes met Madeiraanse motieven
  • Lokale wijnen en likeuren
  • Replica’s van archeologische vondsten
  • Kunstboeken en ansichtkaarten

Conclusie

Museu Vicentes is een must-visit bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Madeira. Het museum biedt een boeiende en educatieve ervaring, met een indrukwekkende collectie die de diversiteit en schoonheid van het eiland weerspiegelt. Door deel te nemen aan activiteiten en rondleidingen, kunnen bezoekers een dieper inzicht krijgen in de rijke erfgoed van Madeira. Ik raad dan ook zeker aan om Museu Vicentes te bezoeken tijdens een reis naar Funchal.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *