Museu Quinta das Cruzes met historische en artistieke collecties in Funchal

Museu Quinta das Cruzes met historische en artistieke collecties in Funchal

Museu Quinta das Cruzes: een culturele schat in Funchal

Als je op het prachtige eiland Madeira bent en geïnteresseerd bent in geschiedenis en kunst, mag een bezoek aan Museu Quinta das Cruzes in Funchal niet ontbreken. Dit museum, gevestigd in een voormalige herenboerderij uit de 16e eeuw, herbergt een schat aan historische en artistieke collecties die de bezoekers een unieke inkijk geven in het verleden van Madeira.

Geschiedenis van het museum

Quinta das Cruzes was oorspronkelijk het huis van de eerste kapitein-monnik van Madeira, João Gonçalves Zarco, die een belangrijke rol speelde in de ontdekking en kolonisatie van het eiland. In de loop der eeuwen heeft het landgoed verschillende eigenaren gehad, totdat het in 1943 werd omgevormd tot een museum. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de meest bezochte culturele attracties van Funchal.

Historische collecties

De historische collecties van Museu Quinta das Cruzes bieden een fascinerende blik op het verleden van Madeira. Zo zijn er bijvoorbeeld prachtige meubels, schilderijen, porselein en zilverwerk te bewonderen die dateren uit verschillende periodes van de geschiedenis van het eiland. Ook zijn er interessante artefacten te zien die de maritieme geschiedenis van Madeira belichten, zoals oude navigatie-instrumenten en scheepsmodellen.

Belangrijke objecten in de collectie

Een van de meest opvallende objecten in de collectie van Museu Quinta das Cruzes is het zilveren reliekschrijn van Santa Catarina, een meesterwerk van Portugese edelsmeedkunst uit de 17e eeuw. Daarnaast zijn er ook enkele prachtige schilderijen te bewonderen, waaronder werken van Vlaamse en Portugese meesters uit de 16e en 17e eeuw. Deze objecten geven een uniek inzicht in de religieuze en artistieke tradities van Madeira.

Artistieke collecties

Naast de historische collecties herbergt Museu Quinta das Cruzes ook een indrukwekkende verzameling van artistieke werken. Zo zijn er bijvoorbeeld prachtige keramiekstukken te bewonderen, evenals hedendaagse schilderijen en beeldhouwwerken van lokale kunstenaars. Deze collectie weerspiegelt de rijke culturele diversiteit van Madeira en toont de creativiteit en talenten van de mensen die op het eiland wonen.

Tijdelijke tentoonstellingen

Naast de permanente collecties organiseert Museu Quinta das Cruzes regelmatig tijdelijke tentoonstellingen die verschillende aspecten van de Madeiraanse kunst en cultuur belichten. Deze tentoonstellingen bieden de bezoekers de kans om kennis te maken met nieuwe en opkomende kunstenaars, en om meer te weten te komen over de hedendaagse artistieke scène van het eiland.

Bezoekersinformatie

Als je Museu Quinta das Cruzes wilt bezoeken, is het handig om te weten dat het museum geopend is van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 18:00 uur. De toegangsprijs bedraagt slechts een paar euro, wat het museum tot een betaalbare culturele activiteit maakt voor iedereen die Madeira bezoekt. Vergeet niet om voldoende tijd te reserveren om de prachtige collecties in alle rust te kunnen bekijken en te genieten van de unieke sfeer van dit historische landgoed.

Samengevat, Museu Quinta das Cruzes is een culturele schat in Funchal die de bezoekers een boeiende reis door de geschiedenis en kunst van Madeira biedt. Of je nu geïnteresseerd bent in historische artefacten, artistieke werken of gewoon wilt genieten van de prachtige omgeving van een voormalige herenboerderij, dit museum heeft voor ieder wat wils. Een bezoek aan Museu Quinta das Cruzes is dan ook een absolute must voor iedereen die het eiland Madeira bezoekt.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *