Museum of Sacred Art (Sé Cathedral) in Funchal

Museum of Sacred Art (Sé Cathedral) in Funchal

Ontdek de pracht van het Museum of Sacred Art in Funchal

Tijdens mijn recente vakantie op het prachtige eiland Madeira heb ik een bezoek gebracht aan het Museum of Sacred Art, gelegen in de indrukwekkende Sé Cathedral in Funchal. Dit museum herbergt een schat aan religieuze kunst en artefacten uit verschillende tijdperken en biedt een fascinerend inzicht in de rijke geschiedenis en cultuur van Madeira. In dit artikel wil ik graag mijn ervaring delen en meer vertellen over deze bijzondere plek.

De geschiedenis van het Museum of Sacred Art

Het Museum of Sacred Art is gevestigd in de prachtige Sé Cathedral, die dateert uit de 15e eeuw. De kathedraal is een van de oudste op Madeira en staat bekend om zijn imposante architectuur en uitgebreide verzameling religieuze kunstwerken. Het museum zelf werd opgericht in 1957 en herbergt een indrukwekkende collectie van schilderijen, beeldhouwwerken, liturgische voorwerpen en religieuze kledingstukken.

De collectie

De collectie van het Museum of Sacred Art is verdeeld over verschillende zalen en omvat werken uit de 15e tot de 19e eeuw. Hoogtepunten zijn onder meer prachtige retabels, beeldhouwwerken van heiligen en engelen, iconen en kelken. Een van de meest opvallende stukken is het vergulde zilveren tabernakel uit de 16e eeuw, dat met zijn gedetailleerde versieringen en symboliek een fascinerend voorbeeld is van barokke religieuze kunst.

Daarnaast zijn er ook verschillende schilderijen te bewonderen, waaronder werken van bekende Portugese kunstenaars als Gregório Lopes en Vieira Lusitano. Deze schilderijen bieden niet alleen een visueel spektakel, maar vertellen ook verhalen over religieuze thema’s en tradities die diep geworteld zijn in de cultuur van Madeira.

Bezoekersinformatie

Als u van plan bent om het Museum of Sacred Art te bezoeken, zijn hier enkele praktische zaken die u moet weten:

  • Openingstijden: Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10:00 tot 17:00 uur.
  • Toegangsprijs: De toegangsprijs bedraagt 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen onder de 12 jaar.
  • Adres: Het museum bevindt zich in de Sé Cathedral, aan het Largo da Sé, in Funchal.

Ik raad zeker aan om een rondleiding te volgen, waarbij een deskundige gids u meer zal vertellen over de geschiedenis en betekenis van de verschillende kunstwerken. Op die manier krijgt u een dieper inzicht in de culturele en religieuze achtergrond van de eilandbewoners.

Conclusie

Al met al was mijn bezoek aan het Museum of Sacred Art een buitengewone ervaring die me heeft ondergedompeld in de rijke geschiedenis en tradities van Madeira. De prachtige kunstwerken en artefacten in het museum getuigen van het diepgewortelde geloof en de artistieke vaardigheden van de eilandbewoners door de eeuwen heen. Ik kan een bezoek aan dit museum dan ook ten zeerste aanbevelen aan iedereen die geïnteresseerd is in kunst, geschiedenis en cultuur.

Kortom, het Museum of Sacred Art in Funchal is een ware schatkamer van religieuze kunst en een must-see bestemming voor iedereen die Madeira bezoekt.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *