Museu de Arte Contemporânea da Madeira in Funchal

Museu de Arte Contemporânea da Madeira in Funchal

Museu de Arte Contemporânea da Madeira in Funchal

Op het prachtige eiland Madeira, gelegen in de Atlantische Oceaan, vind je een schat aan culturele pareltjes. Een van deze pareltjes is het Museu de Arte Contemporânea da Madeira (Museum voor Hedendaagse Kunst van Madeira) in Funchal. Dit museum is een must-visit voor liefhebbers van moderne kunst en biedt een unieke kijk op de hedendaagse artistieke scène van Madeira.

Ligging en geschiedenis

Het Museu de Arte Contemporânea da Madeira is gelegen in de hoofdstad van Madeira, Funchal. Het museum werd opgericht in 1992 met als doel het promoten van hedendaagse kunst op het eiland. Sindsdien heeft het museum een indrukwekkende collectie opgebouwd en is het een belangrijke culturele instelling geworden in de regio.

Collectie

De collectie van het Museu de Arte Contemporânea da Madeira omvat werken van lokale en internationale kunstenaars, met nadruk op hedendaagse kunstvormen zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie en installaties. Het museum streeft ernaar om een diverse en gevarieerde collectie te presenteren die zowel ervaren kunstliefhebbers als nieuwe bezoekers zal aanspreken.

Enkele hoogtepunten uit de collectie zijn:

  • Werken van bekende Madeiraanse kunstenaars zoals Helena Almeida en Pedro Cabrita Reis
  • Internationale kunstwerken van kunstenaars zoals Anish Kapoor en Yayoi Kusama
  • Tijdelijke tentoonstellingen die regelmatig worden georganiseerd om nieuwe en opkomende talenten te tonen

Tentoonstellingen en evenementen

Het Museu de Arte Contemporânea da Madeira organiseert regelmatig tentoonstellingen en evenementen die de kunstscene op het eiland levendig houden. Deze evenementen bieden bezoekers de kans om kennis te maken met nieuwe kunstenaars en trends, en om deel te nemen aan workshops en lezingen.

Enkele voorbeelden van recente tentoonstellingen en evenementen zijn:

Tentoonstelling Datum
“Madeira in Beeld” Januari 2020
Workshop kunstfotografie Maart 2020
“Kleurrijk Madeira: Een hommage aan lokale kunstenaars” September 2020

Praktische informatie

Om het Museu de Arte Contemporânea da Madeira te bezoeken, moet je rekening houden met de volgende praktische informatie:

  • Adres: Rua de São Francisco, Funchal, Madeira
  • Openingstijden: dinsdag tot zondag, 10:00-18:00 uur
  • Toegangsprijs: €5 voor volwassenen, gratis voor kinderen onder de 12 jaar
  • Website: www.museumadeira.pt

Mijn ervaring

Als kunstliefhebber was een bezoek aan het Museu de Arte Contemporânea da Madeira een hoogtepunt van mijn reis naar het eiland. De diverse collectie, de prachtige locatie en de levendige sfeer van het museum maakten het een onvergetelijke ervaring. Ik was vooral onder de indruk van de tentoongestelde werken van lokale kunstenaars en de creativiteit die eruit sprak.

Ik raad iedereen die Madeira bezoekt aan om een bezoek te brengen aan dit inspirerende museum en zich onder te dompelen in de wereld van hedendaagse kunst op het eiland.

Al met al is het Museu de Arte Contemporânea da Madeira een culturele schat op het prachtige eiland Madeira, die een bezoek meer dan waard is voor iedereen die geïnteresseerd is in moderne kunst en de artistieke scene van het eiland wil ontdekken.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *