Museu da Quinta do Santo da Serra in Machico

Museu da Quinta do Santo da Serra in Machico

Museu da Quinta do Santo da Serra in Machico: een magische ervaring op Madeira

Als liefhebber van kunst en geschiedenis was ik erg enthousiast om tijdens mijn verblijf op het prachtige eiland Madeira het Museu da Quinta do Santo da Serra in Machico te bezoeken. Dit museum, gelegen op een idyllische locatie te midden van weelderige tuinen en prachtige uitzichten, bood mij een unieke kijk op de rijke cultuur en erfgoed van het eiland.

De geschiedenis van het museum

Het Museu da Quinta do Santo da Serra is gevestigd in een traditioneel Madeiraans landhuis dat dateert uit de 18e eeuw. Het landhuis, omgeven door weelderige tuinen vol exotische planten en bloemen, ademt een sfeer van rust en schoonheid uit. Het museum opende zijn deuren in 1991 en huisvest een indrukwekkende collectie kunstvoorwerpen en historische artefacten die de geschiedenis van het eiland tot leven brengen.

De collectie van het museum

De collectie van het Museu da Quinta do Santo da Serra omvat een breed scala aan objecten, variërend van schilderijen en beeldhouwwerken tot antieke meubels en keramiek. Een van de meest opvallende stukken is een prachtig beschilderd plafond uit de 18e eeuw, dat oorspronkelijk afkomstig is uit een herenhuis in Funchal. Daarnaast zijn er ook tal van archeologische vondsten te bewonderen die een fascinerend inzicht geven in het verleden van Madeira.

Highlights van de collectie:

  • Een 17e-eeuws portretschilderij van een adellijke familie uit Madeira
  • Een verzameling traditionele azulejos (Portugese tegels) die de geschiedenis van het eiland weerspiegelen
  • Een replica van een traditionele Madeira-wijnpers, die laat zien hoe de beroemde Madeira-wijn werd geproduceerd

De tuinen van Quinta do Santo da Serra

Naast de indrukwekkende collectie biedt het Museu da Quinta do Santo da Serra ook prachtige tuinen om te verkennen. De weelderige tuinen zijn aangelegd in de typische Portugese stijl en herbergen een overvloed aan inheemse en exotische planten en bloemen. Een wandeling door de tuinen is een betoverende ervaring en biedt prachtige uitzichten op de omringende natuur.

Enkele hoogtepunten van de tuinen:

  • Een verzameling kleurrijke orchideeën en bromelia’s
  • Een schilderachtig meertje met waterlelies en koi vissen
  • Een doolhof van taxushagen, perfect voor ontspannen wandelingen

Bezoekinformatie

Het Museu da Quinta do Santo da Serra is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt €5,- voor volwassenen en €2,50 voor kinderen onder de 12 jaar. Het museum is goed bereikbaar met de auto en biedt voldoende parkeergelegenheid op het terrein.

Praktische informatie:

Openingstijden Dinsdag – zondag, 10.00 – 17.00
Toegangsprijs €5,- voor volwassenen, €2,50 voor kinderen onder de 12 jaar
Adres Quinta do Santo da Serra, Machico, Madeira

Al met al was mijn bezoek aan het Museu da Quinta do Santo da Serra een onvergetelijke ervaring die mijn liefde voor Madeira alleen maar versterkte. Het museum biedt een boeiende kijk op de culturele en historische rijkdom van het eiland, terwijl de prachtige tuinen een oase van rust en schoonheid vormen in de weelderige natuur van Madeira. Een absolute aanrader voor iedereen die het eiland bezoekt!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *