Madeira Story Centre in Funchal

Madeira Story Centre in Funchal

Madeira Story Centre in Funchal: Een boeiende reis door de geschiedenis van Madeira

Als je op zoek bent naar een fascinerende en educatieve ervaring tijdens je bezoek aan het prachtige eiland Madeira, dan is het Madeira Story Centre in Funchal een absolute must-see. Dit interactieve museum neemt je mee op een reis door de rijke geschiedenis en cultuur van Madeira, en biedt een uniek inzicht in het verleden van dit betoverende eiland.

Interactieve tentoonstellingen

Het Madeira Story Centre biedt een unieke en boeiende ervaring dankzij de vele interactieve tentoonstellingen die worden aangeboden. Bezoekers kunnen deelnemen aan virtuele reality tours, luisteren naar boeiende verhalen verteld door lokale gidsen en zelfs deelnemen aan workshops waar ze meer te weten kunnen komen over traditionele ambachten en gebruiken van Madeira.

Ontdek de geschiedenis van Madeira

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan het Madeira Story Centre is de mogelijkheid om de rijke geschiedenis van het eiland te ontdekken. Van de ontdekking van Madeira door de Portugezen tot de bloeiende handel in suikerriet en wijn, het museum vertelt het verhaal van hoe Madeira is uitgegroeid tot een van de meest geliefde bestemmingen voor reizigers van over de hele wereld.

Leer over de lokale flora en fauna

Naast de geschiedenis van Madeira, biedt het Madeira Story Centre ook inzicht in de unieke flora en fauna van het eiland. Bezoekers kunnen leren over de diverse plantensoorten die op Madeira groeien, zoals de beroemde orchideeën en laurierbomen, evenals de vele verschillende diersoorten die het eiland thuis noemen.

Praktische informatie

Als je van plan bent om het Madeira Story Centre te bezoeken tijdens je verblijf in Funchal, zijn hier enkele praktische zaken die je moet weten:

  • Openingstijden: Het museum is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 18:00 uur.
  • Toegangsprijs: De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt €10, voor kinderen onder de 12 jaar is de toegang gratis.
  • Locatie: Het Madeira Story Centre is gelegen in het historische centrum van Funchal, op loopafstand van vele andere bezienswaardigheden.

Conclusie

Al met al is het Madeira Story Centre in Funchal een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis, cultuur en natuur van Madeira. Met zijn boeiende tentoonstellingen, interactieve ervaringen en educatieve programma’s biedt het museum een unieke en memorabele ervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek aan dit prachtige eiland.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *