Museu Etnográfico da Madeira in Ribeira Brava

Museu Etnográfico da Madeira in Ribeira Brava

Museu Etnográfico da Madeira in Ribeira Brava

Tijdens mijn reis naar het prachtige eiland Madeira, heb ik het Museu Etnográfico da Madeira bezocht in Ribeira Brava. Dit museum is een ware schatkamer van de cultuur en geschiedenis van Madeira en biedt een fascinerend inzicht in het leven op het eiland door de eeuwen heen.

Geschiedenis van het museum

Het Museu Etnográfico da Madeira is gevestigd in een oud herenhuis in het pittoreske stadje Ribeira Brava. Het museum werd opgericht in 1996 met als doel het behouden en tentoonstellen van de rijke etnografische erfgoed van Madeira. Het museum heeft sindsdien een indrukwekkende collectie artefacten verzameld die het verhaal vertellen van de traditionele manier van leven op het eiland.

Collectie en tentoonstellingen

De collectie van het Museu Etnográfico da Madeira bestaat uit een breed scala aan voorwerpen en displays die verschillende aspecten van het eiland en haar bewoners belichten. Van traditionele klederdracht en ambachten tot landbouwwerktuigen en keukengerei, het museum biedt een compleet overzicht van het leven op Madeira door de jaren heen.

Enkele hoogtepunten van de tentoonstellingen zijn onder andere:

  • Een replica van een typisch Madeiraans huis, compleet met meubels en decoraties uit die tijd.
  • Een collectie van traditionele handwerktechnieken, zoals het maken van kant en borduurwerk.
  • Een sectie gewijd aan de landbouw op Madeira, met oude gereedschappen en machines die werden gebruikt voor het verbouwen van suikerriet, wijn en andere gewassen.

Interactieve activiteiten

Het Museu Etnográfico da Madeira biedt ook diverse interactieve activiteiten voor bezoekers om de cultuur van het eiland te ervaren. Zo kunnen bezoekers deelnemen aan workshops waar ze kunnen leren hoe traditionele ambachten worden gemaakt, zoals het vlechten van manden of het maken van tegels. Daarnaast worden er regelmatig evenementen en demonstraties georganiseerd om bezoekers een nog completer beeld te geven van het leven op Madeira.

Praktische informatie

Als je het Museu Etnográfico da Madeira wilt bezoeken, zijn hier enkele praktische tips:

Adres Rua da Igreja 4, 9350-221 Ribeira Brava, Portuagal
Openingstijden Maandag tot zaterdag: 10:00 – 17:00
Toegangsprijs Volwassenen: €5, Kinderen onder de 12: gratis

Het Museu Etnográfico da Madeira is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Het museum is ook rolstoeltoegankelijk en heeft faciliteiten voor mindervaliden.

Conclusie

Het Museu Etnográfico da Madeira in Ribeira Brava is een must-see voor iedereen die meer wil leren over de rijke geschiedenis en cultuur van Madeira. Met een uitgebreide collectie artefacten, interactieve activiteiten en boeiende tentoonstellingen, biedt het museum een uniek inzicht in het traditionele leven op het eiland. Een bezoek aan dit museum is dan ook een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf op Madeira.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *