Historische architectuur in Funchal bewonderen

Historische architectuur in Funchal bewonderen

Inleiding

Als je van historische architectuur houdt, is Funchal, de hoofdstad van het prachtige eiland Madeira, een waar paradijs. Met zijn kleurrijke gebouwen, prachtige kerken en indrukwekkende paleizen is Funchal een stad die je terugvoert naar een rijk verleden. In dit artikel neem ik je mee op een reis door de historische architectuur van Funchal en de meest betoverende plekken die je zeker niet mag missen.

Historische gebouwen

De straten van Funchal zijn bezaaid met historische gebouwen die stammen uit verschillende periodes. Een van de meest indrukwekkende is het Sao Lourenco Paleis, een prachtig voorbeeld van barokke architectuur. Het paleis dateert uit de 17e eeuw en herbergt een schat aan historische schatten, waaronder schilderijen, meubels en antiek.

Een ander iconisch gebouw in Funchal is de Kathedraal van Funchal, ook bekend als de Se-kathedraal. Deze prachtige kathedraal dateert uit de 15e eeuw en combineert gotische en manuelijnse architectuurstijlen. Het interieur van de kathedraal is al even indrukwekkend, met prachtige gewelven en kleurrijke tegelpanelen.

Historische kerken

Naast de Kathedraal van Funchal zijn er nog vele andere historische kerken in de stad die een bezoek waard zijn. Zo is de Igreja do Colegio een prachtig voorbeeld van barokke architectuur en herbergt het enkele van de mooiste kunstwerken van Madeira. De Igreja de Sao Pedro is een andere must-see kerk, met zijn prachtige plafondschilderingen en indrukwekkende beeldhouwwerken.

Belangrijkste historische plekken in Funchal

  • Sao Lourenco Paleis
  • Kathedraal van Funchal
  • Igreja do Colegio
  • Igreja de Sao Pedro

Historische paleizen

Naast kerken en gebouwen herbergt Funchal ook enkele prachtige historische paleizen die een inkijk geven in het leven van de rijke elite uit het verleden. Het Palacio de Sao Lourenco is een van de meest indrukwekkende paleizen van de stad, met zijn prachtige tuinen en elegante interieurs.

Een ander opmerkelijk paleis is het Quinta das Cruzes paleis, dat nu dienst doet als museum. Het paleis dateert uit de 18e eeuw en herbergt een collectie van prachtige kunstwerken en antiek, waaronder schilderijen, meubels en keramiek.

Conclusie

Al met al is Funchal een stad vol historische architectuur die de moeite waard is om te verkennen. Of je nu geïnteresseerd bent in kerken, paleizen of gewoon wilt genieten van de prachtige gebouwen die de straten van Funchal sieren, er is voor ieder wat wils. Dus plan een bezoek aan dit betoverende eiland en laat je verwonderen door de rijke geschiedenis en architectuur die Funchal te bieden heeft.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *