Funchal per fiets verkennen

Funchal per fiets verkennen

Funchal per fiets verkennen: een geweldige ervaring op Madeira

Als je op vakantie bent op het prachtige eiland Madeira, mag een fietstocht door de hoofdstad Funchal zeker niet ontbreken. Met haar kleurrijke straten, prachtige parken en adembenemende uitzichten, is Funchal de ideale bestemming voor een ontdekkingstocht op twee wielen. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en tips voor het verkennen van Funchal per fiets.

Fietsverhuur in Funchal

Voordat je op avontuur gaat, is het natuurlijk belangrijk om een fiets te huren. Gelukkig zijn er meerdere verhuurbedrijven in Funchal waar je terecht kunt. Ik koos voor een elektrische fiets, zodat ik moeiteloos de heuvels van de stad kon bedwingen. De meeste verhuurbedrijven vragen om een identiteitsbewijs en een borgsom, dus zorg ervoor dat je deze bij de hand hebt.

Top 3 fietsverhuurbedrijven in Funchal:

 1. Bike My Side
 2. MTB Madeira
 3. Freeride Madeira

Na het ophalen van mijn fiets en het instellen van de hoogte van het zadel, was ik klaar om Funchal te verkennen.

Fietsroutes in Funchal

Er zijn tal van fietsroutes in Funchal die je langs de mooiste plekjes van de stad voeren. Ik koos ervoor om te beginnen bij de beroemde Mercado dos Lavradores, waar je lokale producten kunt proeven en kopen. Van daaruit fietste ik langs de oeverpromenade naar de schilderachtige wijk Santa Maria, bekend om zijn street art.

Vanuit Santa Maria fietste ik verder de heuvels in, waar ik prachtige uitzichten had over de stad en de oceaan. Onderweg stopte ik regelmatig om te genieten van de natuur en om foto’s te maken. De heuvelachtige wegen waren goed begaanbaar en dankzij mijn elektrische fiets kon ik moeiteloos elke klim aan.

Top 5 bezienswaardigheden om per fiets te bezoeken:

 1. Jardim Botânico da Madeira
 2. Monte Palace Tropical Garden
 3. Fortaleza de São Tiago
 4. Belvedere Pico dos Barcelos
 5. Cabo Girão

Na een dag vol avontuur en ontdekkingen, leverde ik mijn fiets weer in bij het verhuurbedrijf. Ik was voldaan en trots op wat ik allemaal had gezien en beleefd in Funchal. Fietsen door de stad gaf me een gevoel van vrijheid en verbondenheid met de omgeving dat ik nooit eerder had ervaren.

Praktische tips voor het verkennen van Funchal per fiets

Om optimaal te genieten van je fietstocht door Funchal, geef ik nog graag een aantal praktische tips:

Top 5 tips:

 • Zorg voor voldoende water en zonnebrandcrème, vooral op warme dagen.
 • Draag comfortabele kleding en stevige schoenen, want de wegen kunnen soms hobbelig zijn.
 • Neem een kaart of GPS mee, zodat je niet verdwaalt in de smalle straatjes van Funchal.
 • Respecteer de verkeersregels en let goed op het overige verkeer.
 • Geniet vooral van het moment en laat je verrassen door de schoonheid van Funchal.

Met deze tips en mijn ervaringen hoop ik dat ook jij een geweldige tijd zult beleven tijdens het verkennen van Funchal per fiets. Laat je verrassen door de charme van deze stad en geniet van elke pedaalslag!

Veel fietsplezier in Funchal!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *