Dagtochten vanuit Funchal plannen

Dagtochten vanuit Funchal plannen

Inleiding

Wanneer je het prachtige eiland Madeira bezoekt, is het zeker de moeite waard om vanuit de hoofdstad Funchal enkele dagtochten te plannen. Met haar weelderige natuur, adembenemende uitzichten en rijke geschiedenis biedt Madeira een overvloed aan mogelijkheden voor avontuurlijke ontdekkingsreizigers. In dit artikel geef ik je enkele tips en suggesties voor dagtochten vanuit Funchal.

1. Levada-wandelingen

Een van de populairste activiteiten op Madeira is het maken van een wandeling langs de levada’s, de traditionele irrigatiekanalen die over het hele eiland lopen. Deze levada-wandelingen bieden prachtige uitzichten op de bergen, valleien en watervallen van Madeira. Enkele van de meest populaire levada-wandelingen vanuit Funchal zijn:

  • Levada do Caldeirão Verde
  • Levada das 25 Fontes
  • Levada do Risco

Tip:

Zorg ervoor dat je goede wandelschoenen draagt en voldoende water en snacks meeneemt voor onderweg. Vergeet ook niet om je camera mee te nemen om de adembenemende landschappen vast te leggen.

2. Bezoek aan traditionele dorpjes

Maak een uitstapje naar enkele van de charmante traditionele dorpjes rondom Funchal om meer te leren over de lokale cultuur en geschiedenis van Madeira. Enkele dorpjes die een bezoek waard zijn:

  • Santana met haar karakteristieke driehoekige huisjes
  • Camacha, bekend om haar vlechtwerk en rieten manden
  • Curral das Freiras, een afgelegen dorpje in een diepe vallei

Tip:

Proef de lokale specialiteiten in de dorpjes, zoals de beroemde Espetada (gegrild vleesspies) of Poncha (traditionele cocktail).

3. Verken de natuurparken

Madeira staat bekend om haar weelderige natuur en prachtige bloemenpracht. Breng een bezoek aan een van de vele natuurparken rondom Funchal, zoals het Parque Natural da Madeira of het Parque do Palheiro Ferreira, om de diversiteit van de flora en fauna van het eiland te bewonderen.

Tip:

Breng een bezoek aan de Botanische Tuinen van Funchal om meer te leren over de inheemse plantensoorten van Madeira en geniet van een ontspannen wandeling door de kleurrijke tuinen.

Conclusie

Door het plannen van dagtochten vanuit Funchal kun je optimaal genieten van al het moois dat Madeira te bieden heeft. Of je nu kiest voor een avontuurlijke wandeling langs de levada’s, een bezoek aan traditionele dorpjes of het verkennen van de natuurparken, er is voor ieder wat wils op dit prachtige eiland.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *