Dagtocht naar de Levada-wandelingen van Rabacal

Dagtocht naar de Levada-wandelingen van Rabacal

Dagtocht naar de Levada-wandelingen van Rabacal

Als je op het prachtige eiland Madeira bent, mag een dagtocht naar de Levada-wandelingen van Rabacal niet ontbreken. Dit gebied staat bekend om zijn weelderige groene landschappen, indrukwekkende watervallen en spectaculaire uitzichten. Tijdens mijn verblijf op Madeira besloot ik deze adembenemende wandelingen te verkennen en ik werd betoverd door de schoonheid en sereniteit van de natuur. Hieronder deel ik graag mijn ervaringen en tips voor een onvergetelijke dagtocht naar Rabacal.

Wat zijn Levada-wandelingen?

Levada’s zijn kunstmatige irrigatiekanalen die dwars door de bergen van Madeira lopen. Deze waterwegen voorzien het eiland van water en vormen tegelijkertijd perfecte wandelpaden voor natuurliefhebbers. De Levada-wandelingen van Rabacal behoren tot de mooiste van het eiland en bieden een unieke kans om de ongerepte natuur van Madeira te ontdekken.

De wandelroutes van Rabacal

De wandelroutes van Rabacal variëren in moeilijkheidsgraad en lengte, waardoor er voor iedere wandelaar een geschikte route te vinden is. De populairste route is de Levada das 25 Fontes, die leidt naar een prachtige waterval en een betoverend uitzicht over de groene vallei van Rabacal.

Belangrijke tips voor een geslaagde wandeling

  • Zorg voor stevig schoeisel, aangezien de paden soms glad en modderig kunnen zijn.
  • Neem voldoende water en snacks mee, aangezien er onderweg geen winkels of horecagelegenheden zijn.
  • Vergeet je camera niet, want de uitzichten zijn adembenemend en je wilt deze natuurpracht vastleggen.

Wat je onderweg kunt verwachten

Tijdens de wandeltocht door Rabacal kom je langs weelderige bossen, tropische planten en bloemen, en kristalheldere bergbeekjes. Het verfrissende geluid van stromend water en het gezang van vogels omringen je terwijl je je een weg baant over de smalle paden en bruggen langs de Levada’s.

Highlights van de wandeling

Waterval Uitzichtpunt Natuurlijk zwembad
Een adembenemende waterval van 25 Fontes die neerstort in een turquoise meer. Een panoramisch uitzicht over de groene vallei van Rabacal en de omliggende bergen. Een natuurlijk zwembad waar je kunt afkoelen na een lange wandeling.

Praktische informatie

Om de Levada-wandelingen van Rabacal te bereiken, kun je het beste een auto huren of de lokale bus nemen vanuit Funchal. Het startpunt van de wandelingen bevindt zich bij het bezoekerscentrum van Rabacal, waar je informatie kunt krijgen over de verschillende routes en de conditie van de paden.

Openingstijden en entree

  • Het bezoekerscentrum is geopend van 9:00 tot 17:00 uur.
  • De entree bedraagt enkele euro’s per persoon.

Overige tips

  • Start de wandeling vroeg in de ochtend om de drukte te vermijden en optimaal van de natuur te genieten.
  • Neem voldoende tijd om te genieten van de prachtige uitzichten en om te ontspannen bij de waterval of het natuurlijke zwembad.

Al met al was mijn dagtocht naar de Levada-wandelingen van Rabacal een onvergetelijke ervaring die ik iedereen zou aanraden. De prachtige natuur, de serene rust en de indrukwekkende uitzichten maken dit tot een van de hoogtepunten van een bezoek aan Madeira. Vergeet dus niet om een bezoek te brengen aan Rabacal en laat je betoveren door de schoonheid van dit magische stukje eiland!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *