Avontuurlijke off-road jeep tour door de bergen en valleien

Avontuurlijke off-road jeep tour door de bergen en valleien

Avontuurlijke off-road jeep tour door de bergen en valleien van Madeira

Als liefhebber van avontuur en natuur besloot ik om tijdens mijn vakantie op het prachtige eiland Madeira deel te nemen aan een off-road jeep tour door de bergen en valleien. Dit bleek een geweldige ervaring te zijn die ik graag met jullie wil delen.

De voorbereiding

Voorafgaand aan de tour kregen we een korte uitleg over de route en kregen we de benodigde veiligheidsinstructies. Het was belangrijk om stevige schoenen en comfortabele kleding te dragen, aangezien we door ruig terrein zouden rijden en wandelen. Daarnaast adviseerde de gids om voldoende water en zonnebrandcrème mee te nemen, aangezien de zon op Madeira fel kan schijnen.

De tour

De tour begon bij ons hotel waar we werden opgehaald door een ervaren gids in een robuuste jeep. De gids vertelde onderweg interessante feitjes over de flora en fauna van Madeira en wees ons op bijzondere plekken die we anders waarschijnlijk gemist zouden hebben. De tour bracht ons langs adembenemende uitzichtpunten, watervallen en diepe valleien.

Hoogtepunten van de tour

  • Bezoek aan de Curral das Freiras, een verborgen vallei omringd door steile rotswanden
  • Rit door de Laurisilva, het unieke laurierbos dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat
  • Stop bij de 1818 meter hoge Pico do Arieiro, waar we een panoramisch uitzicht hadden over het eiland
  • Avontuurlijke afdalingen over smalle bergpaden en door rivierbeddingen

Nabeschouwing

Na een dag vol avontuur en prachtige natuur kwamen we vermoeid maar voldaan terug bij ons hotel. De off-road jeep tour door de bergen en valleien van Madeira had al onze verwachtingen overtroffen en was een ervaring die we niet snel zullen vergeten. De combinatie van adrenaline, prachtige landschappen en interessante informatie maakte deze tour tot een unieke belevenis die ik iedereen zou aanraden.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *