Toegankelijkheid voor mindervaliden op Madeira

Toegankelijkheid voor mindervaliden op Madeira

Toegankelijkheid voor mindervaliden op Madeira

Als mindervalide reiziger kan het soms een uitdaging zijn om een vakantiebestemming te vinden die voldoet aan al jouw behoeften. Gelukkig is het Portugese eiland Madeira een bestemming die zich steeds meer richt op toegankelijkheid voor mindervaliden. Met zijn prachtige natuur, milde klimaat en gastvrije bevolking, is Madeira een geweldige plek om te verkennen. In dit artikel zal ik mijn ervaring delen en enkele belangrijke aspecten van toegankelijkheid op Madeira benadrukken.

Openbaar vervoer

Een van de eerste dingen die ik heb opgemerkt toen ik Madeira bezocht, was de goede toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor mindervaliden. De bussen op het eiland zijn uitgerust met speciale ruimtes voor rolstoelen en zijn toegankelijk via een oprijplaat. Dit maakt het reizen met het openbaar vervoer heel gemakkelijk en comfortabel voor mindervaliden.

Daarnaast bieden sommige taxibedrijven op Madeira ook aangepast vervoer voor mindervaliden. Het is raadzaam om van tevoren een taxi te reserveren om ervoor te zorgen dat je vervoer op maat krijgt.

Accommodatie

Veel hotels en appartementen op Madeira zijn zich bewust van de behoeften van mindervalide gasten en bieden aangepaste accommodaties. Van rolstoeltoegankelijke kamers tot speciale badkamervoorzieningen, er zijn verschillende opties beschikbaar om aan de behoeften van mindervaliden te voldoen.

Als je specifieke behoeften hebt, is het belangrijk om van tevoren contact op te nemen met de accommodatie om ervoor te zorgen dat ze kunnen voldoen aan jouw wensen. Het is ook handig om te informeren naar de aanwezigheid van drempelhellingen en liften in het gebouw.

Bezienswaardigheden

Hoewel sommige delen van Madeira nog steeds ontoegankelijk zijn voor mindervaliden vanwege de ruige natuur van het eiland, zijn er toch een aantal bezienswaardigheden die goed toegankelijk zijn.

  • Funchal – De hoofdstad van Madeira, Funchal, is redelijk toegankelijk voor mindervaliden. De meeste straten zijn geplaveid en er zijn verschillende bezienswaardigheden, zoals de Mercado dos Lavradores en de kabelbaan naar Monte, die rolstoeltoegankelijk zijn.
  • Botanische tuinen – De botanische tuinen van Madeira zijn prachtig en goed toegankelijk voor mindervaliden. Met vlakke paden en bankjes om uit te rusten, is het een geweldige plek om te genieten van de natuur.
  • Ribeiro Frio – Dit natuurpark biedt enkele gemakkelijke wandelpaden en een spectaculair uitzicht op de Laurisilva-bossen. Hoewel niet alle paden geschikt zijn voor rolstoelen, zijn er wel enkele delen die toegankelijk zijn voor mindervaliden.

Eten en drinken

Op Madeira vind je een breed scala aan restaurants en cafés die toegankelijk zijn voor mindervaliden. De meeste eetgelegenheden hebben geen drempels en bieden voldoende ruimte voor rolstoelen. Het is altijd goed om van tevoren te informeren of het restaurant aangepaste voorzieningen heeft.

Sommige restaurants bieden zelfs speciale menu’s voor mensen met dieetbeperkingen, zoals glutenvrij of vegetarisch. Het personeel is over het algemeen vriendelijk en behulpzaam, dus aarzel niet om jouw specifieke behoeften aan te geven.

Conclusie

Al met al is Madeira een bestemming die steeds meer rekening houdt met de behoeften van mindervaliden. Met toegankelijk openbaar vervoer, aangepaste accommodaties en bezienswaardigheden die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers, is het eiland een geweldige plek om te verkennen. Door vooraf wat onderzoek te doen en te informeren naar de mogelijkheden, kun je een vakantie op Madeira plannen die voldoet aan jouw behoeften en verwachtingen.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *