Excursie naar het bergachtige plateau van Paul da Serra

Excursie naar het bergachtige plateau van Paul da Serra

Excursie naar het bergachtige plateau van Paul da Serra

Als fervent natuurliefhebber besloot ik onlangs een excursie te maken naar het prachtige bergachtige plateau van Paul da Serra op het eiland Madeira. Gelegen in het westen van het eiland, is Paul da Serra een adembenemend natuurgebied dat bekend staat om zijn weidse landschappen en indrukwekkende uitzichten. In dit artikel deel ik graag mijn ervaring en enkele hoogtepunten van deze excursie.

De reis naar Paul da Serra

De reis naar Paul da Serra begon vroeg in de ochtend vanuit mijn accommodatie in Funchal, de levendige hoofdstad van Madeira. Na een schilderachtige rit door kronkelende bergwegen en weelderige bossen, bereikte ik uiteindelijk het plateau van Paul da Serra. De weg naar boven was avontuurlijk en bood prachtige uitzichten op de omliggende valleien en bergen.

Activiteiten op het plateau

Eenmaal aangekomen op het plateau van Paul da Serra, was ik direct onder de indruk van de rust en sereniteit van dit afgelegen gebied. Hier zijn enkele activiteiten die ik heb ondernomen tijdens mijn excursie:

  • Wandelen: Paul da Serra is een paradijs voor wandelaars, met talloze wandelpaden die door het landschap slingeren. Ik maakte een prachtige wandeling langs de Levada do Alecrim en genoot van de frisse berglucht en het weidse uitzicht.
  • Fotografie: Met zijn ruige rotsformaties en groene vegetatie is Paul da Serra een ideaal decor voor fotografie. Ik nam vele foto’s van de spectaculaire landschappen en unieke flora en fauna.
  • Picknicken: Op het plateau zijn diverse picknickplaatsen te vinden waar je heerlijk kunt genieten van een zelf meegebrachte lunch. Ik genoot van een ontspannen picknick met uitzicht op de vallei van Rabaçal.

Flora en fauna

Paul da Serra staat bekend om zijn rijke flora en fauna, die goed gedijen in het koele klimaat van het plateau. Tijdens mijn excursie spotte ik diverse planten en dieren, waaronder zeldzame orchideeën, kleurrijke vlinders en zelfs een groep wilde geiten die langs de rotsachtige hellingen klommen.

Belangrijke feiten

Hier zijn enkele interessante feiten over de flora en fauna van Paul da Serra:

Flora Fauna
Meer dan 100 soorten planten en bloemen Wilde geiten, hazen en diverse vogelsoorten
Zeldzame orchideeën en varens Vlinders, libellen en hagedissen

Conclusie

Al met al was mijn excursie naar het bergachtige plateau van Paul da Serra een onvergetelijke ervaring die ik koester. De prachtige natuur, de rust en de afgelegen ligging maakten het tot een perfecte bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers. Ik raad dan ook iedereen aan om dit paradijs op aarde te bezoeken en te genieten van al het moois dat Paul da Serra te bieden heeft.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *