Rondrit door de bergachtige hooglanden van Madeira

Rondrit door de bergachtige hooglanden van Madeira

Rondrit door de bergachtige hooglanden van Madeira

Tijdens mijn reis naar het prachtige eiland Madeira kon een rondrit door de bergachtige hooglanden natuurlijk niet ontbreken. Madeira staat bekend om zijn adembenemende landschappen, steile kliffen en groene valleien. Ik besloot om een excursie te boeken die me meenam op een avontuurlijke tocht door de bergen, waarbij ik de schoonheid van dit eiland echt kon ervaren.

Vertrekpunt

De rondrit startte vanuit de hoofdstad Funchal, waar ik werd opgehaald door een ervaren gids die me gedurende de hele reis zou begeleiden. We vertrokken vroeg in de ochtend, zodat we optimaal konden genieten van de prachtige uitzichten en de rust in de bergen.

De route

De route die we volgden was adembenemend. We reden door slingerende bergwegen, langs groene valleien en hoge kliffen. Onze eerste stop was bij het uitkijkpunt van Cabo Girão, een van de hoogste kliffen van Europa. Vanaf hier had ik een ongelofelijk uitzicht over de oceaan en de bergen.

Vervolgens reden we verder naar de beroemde wandelpaden van Levada, waar we een korte wandeling maakten langs de irrigatiekanalen die het eiland van water voorzien. Het groene landschap was werkelijk betoverend en ik voelde me even helemaal één met de natuur.

Cultuur en geschiedenis

Tijdens de rondrit maakten we ook een stop in een traditioneel dorpje, waar ik kennismaakte met de lokale cultuur en geschiedenis van Madeira. Ik bezocht een oude kerk en leerde meer over de tradities en gebruiken van de bewoners van het eiland.

Flora en fauna

De bergachtige hooglanden van Madeira zijn ook de thuisbasis van een unieke flora en fauna. Tijdens de rondrit kon ik verschillende inheemse planten en dieren bewonderen, zoals de beroemde laurierbossen en de zeldzame Madeira-gierzwaluw.

Ik was echt onder de indruk van de diversiteit en schoonheid van de natuur op Madeira en voelde me bevoorrecht om dit prachtige eiland van zo dichtbij te mogen ervaren.

Terug naar Funchal

Aan het einde van de dag reden we terug naar Funchal, waar ik moe maar voldaan aankwam. De rondrit door de bergachtige hooglanden van Madeira was een ervaring die ik nooit zal vergeten en die me nog lang zal bijblijven.

Conclusie

Al met al kan ik zeggen dat de rondrit door de bergachtige hooglanden van Madeira een absolute aanrader is voor iedereen die dit prachtige eiland bezoekt. De combinatie van adembenemende landschappen, rijke cultuur en unieke flora en fauna maken deze excursie tot een onvergetelijke ervaring.

Ik kan dan ook niet wachten om terug te keren naar Madeira en nog meer van al het moois dat dit eiland te bieden heeft te ontdekken. Een rondrit door de bergachtige hooglanden blijft voor mij een absolute must-do tijdens een bezoek aan dit paradijselijke stukje Portugal.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *