Dagtocht naar de oude stad Machico met zijn historische charme

Dagtocht naar de oude stad Machico met zijn historische charme

Inleiding

Tijdens mijn recente reis naar het prachtige eiland Madeira, heb ik een indrukwekkende dagtocht gemaakt naar de oude stad Machico. Deze historische stad staat bekend om zijn charme en rijke geschiedenis, en ik was benieuwd om dit zelf te ervaren. In dit artikel zal ik mijn ervaringen delen en je meer vertellen over de bezienswaardigheden en hoogtepunten van Machico.

Ontdekking van de oude stad Machico

Bij aankomst in Machico werd ik meteen betoverd door de sfeer van de stad. Smalle geplaveide straatjes, kleurrijke huizen en historische gebouwen maakten het een genot om door de straten te dwalen. Ik begon mijn verkenningstocht bij het centrale plein, waar ik de prachtige kerk van Nossa Senhora do Amparo bewonderde. De barokke architectuur en de gedetailleerde ornamenten maakten indruk op mij.

Bezoek aan het strand van Machico

Een van de hoogtepunten van mijn dagtocht was een bezoek aan het prachtige strand van Machico. Dit brede zandstrand wordt omringd door hoge kliffen en biedt een spectaculair uitzicht op de azuurblauwe oceaan. Ik genoot van een ontspannen middag aan zee, waar ik kon zwemmen in het heldere water en genieten van de zon. Het strand van Machico is een populaire bestemming voor zowel toeristen als lokale bewoners, en ik begreep al snel waarom.

Culinaire hoogstandjes in Machico

Nadat ik de stad had verkend en van het strand had genoten, besloot ik te genieten van de lokale keuken in een van de vele restaurants in Machico. Ik proefde heerlijke gerechten zoals Espetada, een traditioneel vleesgerecht dat op een spies wordt geserveerd, en Espada, een lokale vissoort die alleen in de wateren rond Madeira te vinden is. De versheid en smaak van de gerechten overtroffen mijn verwachtingen en ik ben ervan overtuigd dat de culinaire hoogstandjes van Machico een onvergetelijke ervaring zijn voor elke fijnproever.

Historische bezienswaardigheden

Machico heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 15e eeuw, toen de ontdekkingsreizigers João Gonçalves Zarco en Tristão Vaz Teixeira voor het eerst aan land kwamen op het eiland Madeira. Een van de meest opvallende historische bezienswaardigheden van Machico is de Capela dos Milagres, een kleine kapel die dateert uit de 15e eeuw en wordt beschouwd als een belangrijk historisch en religieus monument. De kapel is prachtig versierd met azulejos (Portugese tegels) en heeft een serene sfeer die me diep raakte.

Wandelen in de omgeving van Machico

Na mijn bezoek aan de historische bezienswaardigheden van Machico, besloot ik te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving van de stad. Ik maakte een wandeling langs de levada’s, de beroemde irrigatiekanalen van Madeira, en genoot van adembenemende uitzichten op de groene valleien en hoge bergen. De wandelpaden rond Machico zijn goed onderhouden en bieden een geweldige gelegenheid om de natuurlijke schoonheid van het eiland te verkennen.

Conclusie

Al met al was mijn dagtocht naar de oude stad Machico een onvergetelijke ervaring die ik iedereen zou aanraden. De historische charme, prachtige stranden, culinaire hoogstandjes en natuurlijke schoonheid maken Machico een bestemming die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Madeira. Ik kijk met warme herinneringen terug op mijn tijd in Machico en kan niet wachten om terug te keren naar deze betoverende stad.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *