Boottocht naar de Deserta-eilanden voor een afgelegen ervaring

Boottocht naar de Deserta-eilanden voor een afgelegen ervaring

Boottocht naar de Deserta-eilanden: een afgelegen ervaring op Madeira

Als liefhebber van avontuur en natuur, besloot ik tijdens mijn reis naar Madeira een boottocht te boeken naar de Deserta-eilanden, een groep van vier onbewoonde eilanden ten zuiden van Madeira. Deze afgelegen eilanden zijn bekend om hun ongerepte natuur, kristalheldere wateren en diverse flora en fauna. Het beloofde een unieke ervaring te worden, en dat was het zeker!

Vertrek vanaf Madeira

De boot vertrok vroeg in de ochtend vanaf de jachthaven van Madeira. Terwijl we de haven uitvoeren, kon ik al genieten van het prachtige uitzicht op de kustlijn van Madeira. De boottocht naar de Deserta-eilanden duurde ongeveer anderhalf uur, maar de tijd vloog voorbij door de adembenemende omgeving.

Aankomst op de Deserta-eilanden

Toen we aankwamen op de Deserta-eilanden, was ik meteen onder de indruk van de ruige en ongerepte natuur. Het water was zo helder dat je de bodem kon zien, en de rotsformaties zorgden voor een indrukwekkend landschap. We kregen tijd om te zwemmen, snorkelen en wandelen op het eiland. Het voelde alsof we een stukje paradijs hadden ontdekt.

Activiteiten op de eilanden

Op de Deserta-eilanden zijn er tal van activiteiten te doen. Zo kun je snorkelen in de kraakheldere wateren en genieten van de diverse vissoorten en koraalriffen. Daarnaast kun je ook wandelen langs de kustlijn en genieten van het adembenemende uitzicht op de oceaan. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de vele zeevogels die nestelen op de rotsen.

Flora en fauna

De Deserta-eilanden zijn rijk aan diverse flora en fauna. Zo kun je er verschillende plantensoorten vinden die uniek zijn voor deze eilanden, evenals diverse vogelsoorten die hier hun thuis hebben. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en fotografen die op zoek zijn naar unieke shots.

Terugkeer naar Madeira

Na een dag vol avontuur en natuurpracht was het tijd om terug te keren naar Madeira. Terwijl we weer richting de kust voeren, kon ik nog een laatste blik werpen op de Deserta-eilanden en nagenieten van deze bijzondere ervaring. Het was een dag om nooit te vergeten.

Tips voor een boottocht naar de Deserta-eilanden

  • Zorg voor zonnebrandcrème en voldoende water, aangezien de zon fel kan branden op de eilanden.
  • Neem een camera mee om de prachtige natuur en dieren vast te leggen.
  • Vergeet je zwemkleding en snorkeluitrusting niet, zodat je optimaal kunt genieten van het water.
  • Boek van tevoren een boottocht, aangezien de plaatsen beperkt kunnen zijn en het populair is onder toeristen.

Al met al was de boottocht naar de Deserta-eilanden een onvergetelijke ervaring die ik iedereen zou aanraden. De prachtige natuur, het kristalheldere water en de diversiteit aan flora en fauna maken dit tot een must-visit bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers. Een dag weg van de drukte van het vasteland, omringd door de schoonheid van de Deserta-eilanden – een ervaring die nog lang in mijn geheugen gegrift zal staan.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *