Zwemmen in de natuurlijke poelen en watervallen van Madeira

Zwemmen in de natuurlijke poelen en watervallen van Madeira

Inleiding

Als echte waterrat is een bezoek aan Madeira, het prachtige Portugese eiland midden in de Atlantische Oceaan, een waar paradijs. Naast de bekende stranden biedt Madeira ook tal van natuurlijke poelen en watervallen waar je heerlijk kunt zwemmen en ontspannen. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en tips voor een onvergetelijke zwemervaring in de natuurlijke schoonheid van Madeira.

De natuurlijke poelen

De kustlijn van Madeira wordt gekenmerkt door steile kliffen en rotsachtige baaien. Hier vind je prachtige natuurlijke poelen die ontstaan zijn door de inwerking van de zee op het vulkanische gesteente. Deze poelen worden regelmatig bijgevuld met vers zeewater, waardoor je kunt genieten van kristalhelder water en een unieke zwemervaring. Enkele populaire poelen zijn:

  • Porto Moniz Natural Swimming Pools: gelegen in het noordwesten van Madeira, deze poelen bieden adembenemende uitzichten op de oceaan
  • Calheta Beach: een kunstmatig aangelegd strand met natuurlijke poelen waar je kunt zwemmen in rustig water
  • Machico: een historisch stadje met natuurlijke poelen aan de kust, ideaal voor een verfrissende duik

Watervallen

Naast de natuurlijke poelen zijn ook de watervallen van Madeira een must-see voor zwemliefhebbers. Deze watervallen worden gevoed door de constante regenval en het smeltwater van de bergen, waardoor ze het hele jaar door stromen. Enkele van de mooiste watervallen waar je kunt zwemmen zijn:

  1. Risco Waterfall: gelegen in het hart van het Laurisilva-bos, deze waterval biedt een verkwikkende duik in het koele bergwater
  2. 25 Fontes: een idyllische waterval omringd door weelderige vegetatie, perfect voor een verfrissende duik na een wandeling

Tips voor een veilige zwemervaring

Hoewel zwemmen in de natuurlijke poelen en watervallen van Madeira een unieke ervaring is, is het belangrijk om altijd rekening te houden met je veiligheid. Enkele tips om ervoor te zorgen dat je zwemavontuur veilig en plezierig verloopt:

  • Controleer de weersomstandigheden en stroming voordat je gaat zwemmen
  • Draag de juiste zwemkleding en schoenen om uitglijden te voorkomen
  • Let op eventuele waarschuwingsborden en volg de lokale regels en voorschriften
  • Neem altijd voldoende water en snacks mee voor onderweg

Conclusie

Zwemmen in de natuurlijke poelen en watervallen van Madeira is een unieke ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf op dit prachtige eiland. Of je nu kiest voor een verfrissende duik in een natuurlijke poel of een avontuurlijke zwemtocht bij een waterval, Madeira biedt voor elk wat wils. Vergeet niet om altijd rekening te houden met je eigen veiligheid en te genieten van de natuurlijke schoonheid die Madeira te bieden heeft!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *