Santana: bekend om traditionele driehoekige huizen

Santana: bekend om traditionele driehoekige huizen

Santana: bekend om traditionele driehoekige huizen

Als je op het prachtige eiland Madeira bent, mag een bezoek aan Santana niet ontbreken. Dit pittoreske dorp staat bekend om zijn traditionele driehoekige huizen, die typisch zijn voor deze regio. Tijdens mijn reis naar Madeira was een bezoek aan Santana absoluut een hoogtepunt. In dit artikel deel ik graag mijn ervaringen en wat meer informatie over dit unieke dorp.

Geschiedenis van Santana

Santana is gelegen aan de noordkust van Madeira en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de kolonisatie van het eiland. De traditionele driehoekige huizen, ook wel ‘palheiros’ genoemd, werden vroeger gebruikt door boeren om zich te beschermen tegen de weersomstandigheden en om hun landbouwproducten op te slaan. Tegenwoordig zijn veel van deze huizen omgebouwd tot toeristische accommodaties en restaurants, waar bezoekers kunnen genieten van de authentieke sfeer van het dorp.

Architectuur van de palheiros

De palheiros van Santana zijn gemaakt van hout en riet, en hebben een driehoekige vorm met een steil dak. Deze unieke architectuur zorgt ervoor dat de huizen goed bestand zijn tegen de harde wind en regen die vaak voorkomen in deze regio. De daken zijn bedekt met stro, wat bijdraagt aan de charme van de huizen.

Kenmerken van de palheiros:

  • Driehoekige vorm
  • Houten constructie
  • Rieten dak
  • Steile hellingen

Bezienswaardigheden in Santana

Naast de traditionele huizen heeft Santana nog veel meer te bieden voor bezoekers. Een van de hoogtepunten is het themapark ‘Parque Temático da Madeira’, waar je meer kunt leren over de geschiedenis en cultuur van het eiland. Hier kun je ook traditionele ambachten bewonderen en lokale producten kopen.

Verder zijn er in Santana prachtige wandelroutes te vinden, die je langs adembenemende uitzichtpunten en natuurschoon leiden. Een populaire route is de Vereda do Pico Ruivo, die je naar het hoogste punt van Madeira brengt.

Culinair genieten in Santana

Na een dag vol sightseeing kun je in Santana heerlijk genieten van de lokale gastronomie. Probeer zeker de traditionele gerechten zoals ‘espetada’ (gegrild vlees op een spies) en ‘bolo do caco’ (een soort brood), die je in de gezellige restaurants van het dorp kunt proeven.

Lokale gerechten in Santana:

  • Espetada
  • Bolo do Caco
  • Feijoada (stoofpot van bonen en vlees)
  • Espada (zwarte degenvis)

Conclusie

Santana is een charmant dorp op Madeira dat bekend staat om zijn traditionele driehoekige huizen en gastvrije sfeer. Een bezoek aan Santana is een unieke ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf op het eiland. Geniet van de prachtige architectuur, verken de omgeving en proef de heerlijke lokale gerechten. Santana zal zeker een blijvende indruk achterlaten!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *