Quinta do Palheiro Ferreiro: landgoed met tuinen en golfbaan

Quinta do Palheiro Ferreiro: landgoed met tuinen en golfbaan

Quinta do Palheiro Ferreiro: landgoed met tuinen en golfbaan

Als liefhebber van prachtige tuinen en golfen, was ik ontzettend enthousiast om Quinta do Palheiro Ferreiro op het eiland Madeira te bezoeken. Dit landgoed staat bekend om zijn schitterende tuinen en prachtige golfbaan, en ik kan met volle overtuiging zeggen dat het mijn verwachtingen ruimschoots heeft overtroffen.

De tuinen van Quinta do Palheiro Ferreiro

De tuinen van Quinta do Palheiro Ferreiro zijn een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Met meer dan 50.000 vierkante meter aan prachtig aangelegde tuinen, is er genoeg ruimte om te ontdekken en te genieten van de flora en fauna van Madeira. Het landgoed wordt al sinds de 19e eeuw verzorgd en heeft een indrukwekkende collectie planten en bloemen.

Belangrijke kenmerken van de tuinen:

  • Botanische diversiteit met meer dan 500 plantensoorten
  • Historische uitstraling met oude bomen en een rozentuin
  • Prachtige uitzichten over de oceaan en het omliggende landschap

Wandelend door de tuinen, merk je al snel de rustgevende sfeer die hier heerst. De geur van bloemen en het geluid van vogels zorgen voor een heerlijk ontspannen ervaring. Vergeet vooral niet om je fototoestel mee te nemen, want de tuinen lenen zich perfect voor het maken van mooie plaatjes.

De golfbaan van Quinta do Palheiro Ferreiro

Naast de prachtige tuinen, heeft Quinta do Palheiro Ferreiro ook een 18-holes golfbaan die uitkijkt over de Atlantische Oceaan. Als golfliefhebber was ik blij verrast met de uitdagende lay-out en het adembenemende uitzicht dat deze golfbaan biedt. Het is een unieke ervaring om hier een rondje te golfen.

Kenmerken van de golfbaan:

  • 18-holes golfbaan van professionele kwaliteit
  • Unieke ligging met uitzicht op zee
  • Variatie in moeilijkheidsgraad voor golfers van elk niveau

De golfbaan van Quinta do Palheiro Ferreiro is perfect onderhouden en biedt een uitdagende speelervaring voor zowel beginners als ervaren golfers. Na afloop van een rondje golf kun je ontspannen op het terras van het clubhuis en genieten van een drankje terwijl je uitkijkt over de groene fairways en de oceaan in de verte.

Conclusie

Quinta do Palheiro Ferreiro is een unieke bestemming op Madeira voor liefhebbers van prachtige tuinen en golfen. Het landgoed biedt een perfecte combinatie van natuurlijke schoonheid en sportieve uitdaging. Of je nu wilt genieten van de rust in de tuinen of een spannende ronde golf wilt spelen, Quinta do Palheiro Ferreiro heeft voor ieder wat wils. Ik kan een bezoek aan dit landgoed dan ook van harte aanbevelen!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *