Madeira Aquarium: ontdek de onderwaterwereld van Madeira

Madeira Aquarium: ontdek de onderwaterwereld van Madeira

Madeira, een prachtig Portugese eiland in de Atlantische Oceaan, staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en adembenemende landschappen. Maar het eiland heeft nog veel meer te bieden dan alleen bergen en groene valleien. Voor de liefhebbers van de onderwaterwereld is het Madeira Aquarium een absolute aanrader. Dit educatieve en interactieve aquarium neemt je mee op een ontdekkingsreis door de wateren rondom het eiland en laat je kennismaken met de fascinerende flora en fauna die daar te vinden is.

**Een kennismaking met het Madeira Aquarium**

Bij binnenkomst in het Madeira Aquarium word je meteen ondergedompeld in de mysterieuze wereld van de oceaan. Het aquarium is verdeeld in verschillende zones, elk met zijn eigen thema en specifieke diersoorten. Zo zijn er onder andere een tropische zone, een koraalrif zone en een zoetwatervis zone te vinden. In totaal herbergt het aquarium meer dan 75 verschillende soorten zeedieren, waaronder kleurrijke vissen, sierlijke kwallen en imposante haaien.

**Ontdek de onderwaterwereld van Madeira**

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan het Madeira Aquarium is het gigantische ronde aquarium, waar je 360 graden om je heen kunt kijken en het gevoel krijgt alsof je zelf tussen de vissen zwemt. Hier kun je grote roofvissen bewonderen, zoals barracuda’s en grote tandbaarzen, die majestueus door het water zweven. Ook zijn er interactieve displays en informatiepanelen te vinden, die je meer vertellen over de verschillende diersoorten en hun leefomgeving.

**Educatie en behoud**

Het Madeira Aquarium heeft een duidelijke missie om bezoekers bewust te maken van het belang van het behoud van de oceanen en hun bewoners. Er worden regelmatig educatieve programma’s en workshops georganiseerd voor zowel kinderen als volwassenen, waarbij thema’s als plasticvervuiling, klimaatverandering en overbevissing aan bod komen. Ook werkt het aquarium samen met lokale organisaties en wetenschappers om onderzoek te doen naar de mariene ecosystemen rondom Madeira en bij te dragen aan het behoud ervan.

**Praktische informatie**

Wil je het Madeira Aquarium zelf bezoeken? Hier vind je enkele praktische tips en informatie:

– Het aquarium is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur.
– De entree bedraagt €10 voor volwassenen en €7 voor kinderen en senioren.
– Het aquarium is gelegen in de hoofdstad Funchal en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto.
– Voor groepen en scholen zijn er speciale arrangementen en rondleidingen mogelijk.

**Een unieke ervaring**

Een bezoek aan het Madeira Aquarium is niet alleen leuk en leerzaam, maar ook een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. De prachtige vissen, het kleurrijke koraal en de indrukwekkende haaien zullen je verwonderen en inspireren. Of je nu een fervent duiker bent of gewoon geïnteresseerd bent in de onderwaterwereld, het aquarium biedt voor ieder wat wils.

Kortom, het Madeira Aquarium is een must-see attractie voor iedereen die het eiland bezoekt en een perfecte manier om de zeeën rondom Madeira te verkennen zonder nat te worden. Dus trek je duikbril op en waag je in de magische wereld van het underwater Madeira Aquarium!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *