Lokale markten en supermarkten op Madeira

Lokale markten en supermarkten op Madeira

Lokale markten en supermarkten op Madeira

Als je op vakantie bent op het prachtige eiland Madeira, is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de lokale markten en supermarkten. Hier vind je een overvloed aan verse producten, lokale specialiteiten en unieke souvenirs. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en tips over waar je de beste markten en supermarkten op Madeira kunt vinden.

Lokale markten

De lokale markten op Madeira zijn een feest voor de zintuigen. De kleurrijke kraampjes zijn gevuld met verse groenten, fruit, bloemen, vis en handgemaakte souvenirs. Een van de bekendste markten op het eiland is Mercado dos Lavradores in Funchal. Deze markt is een lust voor het oog en biedt een breed scala aan producten van hoge kwaliteit.

Wat kun je verwachten op de lokale markten:

  • Verse groenten en fruit
  • Lokale delicatessen zoals honing, jam en kruiden
  • Verse vis en zeevruchten
  • Handgemaakte souvenirs zoals borduurwerk en keramiek

Naast Mercado dos Lavradores zijn er ook andere markten in verschillende steden en dorpen op Madeira, zoals Mercado Municipal de São Vicente en Mercado dos Peixes in Câmara de Lobos. Deze markten zijn ideaal om lokale producten te proeven en te kopen direct van de producenten.

Supermarkten

Als je liever zelf je boodschappen wilt doen, kun je terecht bij de vele supermarkten op Madeira. De meeste supermarkten op het eiland zijn goed gevuld met een breed assortiment aan producten, zowel lokaal als internationaal. Enkele bekende supermarktketens op Madeira zijn Continente, Pingo Doce en Lidl.

Wat kun je vinden in de supermarkten:

  • Vers brood en gebak
  • Zuivelproducten zoals kaas en yoghurt
  • Vlees en gevogelte
  • Verse groenten en fruit
  • Alcoholische en non-alcoholische dranken
  • Snacks en zoetigheden

De supermarkten op Madeira zijn over het algemeen goed georganiseerd en schoon. Je kunt er terecht voor al je boodschappen, van dagelijkse benodigdheden tot speciale ingrediënten voor een heerlijke zelfgemaakte maaltijd.

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar verse producten van de lokale markten of het gemak van supermarkten verkiest, op Madeira zul je zeker vinden wat je nodig hebt. De lokale markten zijn een must-visit voor liefhebbers van lokale producten en ambachten, terwijl de supermarkten een handige optie zijn voor alledaagse boodschappen. Vergeet niet om te genieten van de heerlijke smaken en geuren die Madeira te bieden heeft en breng een bezoek aan zowel de lokale markten als de supermarkten tijdens je verblijf!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *