Excursie naar de botanische tuinen en het Monte-paleis

Excursie naar de botanische tuinen en het Monte-paleis

Excursie naar de botanische tuinen en het Monte-paleis op Madeira

Tijdens mijn recente reis naar het prachtige eiland Madeira, maakte ik een onvergetelijke excursie naar de botanische tuinen en het Monte-paleis. Madeira staat bekend om zijn weelderige natuur en adembenemende landschappen, en dit was zeker te zien in de botanische tuinen en het paleis op de top van de Monte.

De botanische tuinen van Madeira

De botanische tuinen van Madeira liggen in Funchal, de hoofdstad van het eiland. Deze prachtige tuinen zijn een lust voor het oog en bieden een schat aan flora en fauna. Een van de hoogtepunten van de tuinen is de collectie exotische planten en bloemen, waaronder orchideeën, hibiscus en cactussen.

Tijdens mijn bezoek aan de botanische tuinen werd ik betoverd door de kleuren en geuren van de diverse planten. Ik zag zeldzame soorten die ik nog nooit eerder had gezien en genoot van de serene sfeer van de tuinen. Het was een waar paradijs voor natuurliefhebbers en tuiniers.

Belangrijke punten over de botanische tuinen:

  • Geopend van 9:00 tot 18:00 uur
  • Toegangsprijs: €10 voor volwassenen, €5 voor kinderen
  • Rondleidingen zijn beschikbaar in verschillende talen

Het Monte-paleis

Na mijn bezoek aan de botanische tuinen, vervolgde ik mijn excursie naar het Monte-paleis. Dit prachtige paleis ligt bovenop de Monte, een berg die uitkijkt over Funchal en de omliggende omgeving. Het paleis dateert uit de 18e eeuw en is een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Madeira.

Het Monte-paleis is prachtig gerestaureerd en toont de grandeur van vervlogen tijden. Tijdens mijn rondleiding door het paleis bewonderde ik de indrukwekkende architectuur, antieke meubels en prachtige kunstwerken. Het was alsof ik een stap terug in de tijd zette en de rijke geschiedenis van Madeira kon ervaren.

Belangrijke punten over het Monte-paleis:

  • Geopend van 10:00 tot 17:00 uur
  • Toegangsprijs: €8 voor volwassenen, €4 voor kinderen
  • Gratis rondleidingen worden aangeboden op bepaalde tijdstippen

Conclusie

De excursie naar de botanische tuinen en het Monte-paleis op Madeira was een hoogtepunt van mijn reis. Ik heb genoten van de prachtige natuur, de rijke geschiedenis en de serene sfeer van deze bijzondere plekken. Het eiland Madeira heeft zoveel te bieden voor toeristen en natuurliefhebbers, en ik kan niet wachten om terug te keren en nog meer van dit paradijs te ontdekken.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *