Beste activiteiten per seizoen: aanbevelingen op basis van het weer

Beste activiteiten per seizoen: aanbevelingen op basis van het weer

Beste activiteiten per seizoen: aanbevelingen op basis van het weer op Madeira

Als je op zoek bent naar een bestemming waar het hele jaar door aangenaam weer heerst, dan is het Portugese eiland Madeira de perfecte keuze. Door de ligging in de Atlantische Oceaan geniet Madeira van een mild klimaat met temperaturen die zelden onder de 15 graden Celsius dalen. Dit weer maakt het eiland ideaal voor het beoefenen van verschillende activiteiten, afhankelijk van het seizoen.

Lente

In de lente komt Madeira tot bloei en is het eiland op zijn mooist. De temperaturen zijn aangenaam en de natuur staat in volle bloei. Dit seizoen is ideaal voor het maken van wandelingen langs de levada’s, de bekende irrigatiekanalen die door het hele eiland lopen. Ook is de lente een goed moment om de botanische tuinen van Madeira te bezoeken en te genieten van de vele bloemen en planten die in bloei staan.

Aanbevolen activiteiten in de lente:

 • Wandelen langs de levada’s
 • Bezoek aan de botanische tuinen
 • Boottocht om walvissen en dolfijnen te spotten

Zomer

De zomer op Madeira is warm en zonnig, waardoor het eiland perfect is voor liefhebbers van zon, zee en strand. De stranden van Madeira zijn rotsachtig, maar er zijn genoeg mogelijkheden om te zwemmen en te zonnebaden. Ook kun je in de zomer genieten van watersporten zoals surfen, duiken en zeilen. Daarnaast zijn er in deze periode veel festivals en evenementen op het eiland.

Aanbevolen activiteiten in de zomer:

 • Zonnebaden op het strand
 • Watersporten beoefenen
 • Deelnemen aan festivals en evenementen

Herfst

In de herfst begint de regenperiode op Madeira, waardoor het eiland groener wordt en de natuur weer tot leven komt. De herfst is een goed moment om te gaan wandelen in de bergen en te genieten van de prachtige herfstkleuren. Ook kun je in deze periode genieten van de lokale keuken en de vele oogstfeesten die plaatsvinden.

Aanbevolen activiteiten in de herfst:

 • Wandelen in de bergen
 • Genieten van de lokale keuken
 • Bijwonen van oogstfeesten

Winter

De winters op Madeira zijn mild en aangenaam, met temperaturen die zelden onder de 15 graden Celsius zakken. Dit maakt het eiland een populaire bestemming voor overwinteraars. In de winter kun je genieten van de kerstsfeer in de stad Funchal, waar een grote kerstmarkt wordt georganiseerd. Ook zijn er in deze periode volop mogelijkheden om te wandelen en te genieten van de natuur.

Aanbevolen activiteiten in de winter:

 • Bezoek aan de kerstmarkt in Funchal
 • Wandelen en genieten van de natuur
 • Maak een rit met de kabelbaan voor een spectaculair uitzicht

Op Madeira is er het hele jaar door genoeg te beleven, of je nu houdt van zon, natuur, cultuur of avontuur. Door rekening te houden met het weer en de seizoenen, kun je optimaal genieten van al het moois dat dit eiland te bieden heeft.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *