Reizen met kinderen naar Madeira

Reizen met kinderen naar Madeira

Reizen met kinderen naar Madeira

Als fanatieke reizigers wilden mijn partner en ik onze passie voor reizen graag delen met onze kinderen. Madeira leek ons de perfecte bestemming om te ontdekken met ons gezin. Dit prachtige Portugese eiland staat bekend om zijn weelderige natuur, milde klimaat en gastvrije bevolking. In dit artikel deel ik graag onze ervaringen en tips voor een geslaagde vakantie met kinderen op Madeira.

Kindvriendelijke activiteiten

Madeira heeft voor kinderen een hoop leuke en educatieve activiteiten te bieden. Zo zijn er diverse dierentuinen, zoals het Parque Zoológico da Madeira, waar kinderen kunnen kennismaken met exotische dieren. Ook een bezoek aan de botanische tuinen van Funchal is zeker de moeite waard, waar kinderen kunnen leren over verschillende planten en bloemen.

Daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor outdoor activiteiten, zoals wandelen langs levada’s, boottochten langs de kust en zelfs canyoning voor avontuurlijke gezinnen. Onze kinderen vonden het geweldig om nieuwe avonturen te beleven en de prachtige natuur van Madeira te verkennen.

Accommodaties

Wat betreft accommodaties heeft Madeira voor families met kinderen verschillende opties. Veel hotels en appartementen bieden familiekamers of zelfs vakantiehuizen met meerdere slaapkamers. Wij kozen ervoor om een Airbnb te boeken, zodat we meer ruimte hadden en zelf konden koken voor de kinderen.

Een andere optie is om te verblijven in een van de vele agrotoerisme accommodaties op het eiland, waar kinderen kunnen kennismaken met het boerenleven en genieten van de rustige omgeving. Dit kan een leuke en educatieve ervaring zijn voor het hele gezin.

Culinair genieten

Eten op Madeira is een heerlijke ervaring, zowel voor volwassenen als kinderen. Het eiland staat bekend om zijn verse vis en zeevruchten, die in de lokale restaurants op smaakvolle wijze worden bereid. Ook de traditionele gerechten, zoals Espetada (geroosterd vlees op een spies) en Bolo do Caco (zoet brood), vielen in de smaak bij onze kinderen.

Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om lokale markten te bezoeken en verse producten te kopen voor een picknick. Op die manier konden we ook buiten de deur genieten van de Portugese keuken, terwijl de kinderen lekker konden spelen in de natuur.

Praktische tips

Om ervoor te zorgen dat de reis met kinderen naar Madeira soepel verloopt, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Hier zijn een paar praktische tips die wij hebben geleerd tijdens onze vakantie:

  • Zorg voor voldoende snacks en drinken voor onderweg;
  • Neem speelgoed en entertainment mee voor in het vliegtuig of de auto;
  • Plan rustmomenten in tijdens de vakantie om vermoeidheid te voorkomen;
  • Check van tevoren welke activiteiten geschikt zijn voor kinderen en maak een planning;
  • Neem voldoende kleding mee voor verschillende weertypes, aangezien het weer op Madeira snel kan veranderen.

Conclusie

Al met al was onze reis met kinderen naar Madeira een geweldige ervaring die wij niet snel zullen vergeten. Het eiland biedt volop mogelijkheden voor avontuur, ontspanning en het ontdekken van nieuwe culturen. Met een goede voorbereiding en wat creativiteit kan een vakantie met kinderen op Madeira zowel voor ouders als kinderen een onvergetelijke ervaring zijn.

Ben jij ook van plan om naar Madeira te reizen met kinderen? Met deze tips en suggesties hoop ik dat jouw vakantie net zo speciaal en memorabel zal zijn als die van ons. Geniet van het prachtige eiland en alle avonturen die het te bieden heeft!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *