Kajakken en kanoën op de kalme wateren rond Madeira

Kajakken en kanoën op de kalme wateren rond Madeira

Inleiding

Als sportliefhebber en natuurliefhebber is het eiland Madeira een paradijs. Het Portugese eiland staat bekend om zijn adembenemende natuur, spectaculaire kliffen en kristalheldere wateren. Een van de beste manieren om dit prachtige eiland te verkennen is per kajak of kano. Met zijn kalme wateren en prachtige kustlijn biedt Madeira de perfecte setting voor een avontuurlijke waterreis. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en tips voor kajakken en kanoën op de kalme wateren rond Madeira.

Beste locaties voor kajakken en kanoën

Op Madeira zijn er verschillende locaties die perfect zijn voor kajakken en kanoën. Een van de meest populaire locaties is de baai van Machico, gelegen aan de oostkant van het eiland. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht op de bergen en het azuurblauwe water terwijl je peddelt langs de kustlijn. Een andere geweldige plek is de baai van Funchal, waar je kunt kajakken langs historische bezienswaardigheden en kleurrijke vissersdorpjes.

Voordelen van kajakken en kanoën op Madeira

  • Prachtige natuur en spectaculaire uitzichten
  • Kalme wateren en ideale omstandigheden voor beginners
  • Mogelijkheid om wilde dieren te spotten, zoals dolfijnen en schildpadden
  • Goede gezondheidsvoordelen, zoals verbeterde conditie en stressvermindering

Tips voor beginners

  1. Neem een ervaren gids mee voor je eerste keer kajakken of kanoën
  2. Draag altijd een reddingsvest en zorg voor zonnebrandcrème
  3. Let op het weer en vermijd varen bij slechte omstandigheden
  4. Oefen eerst in rustige wateren voordat je de open zee opgaat

Uitrusting en verhuur

Als je geen eigen kajak of kano hebt, kun je op Madeira gemakkelijk een boot huren bij een van de vele verhuurbedrijven in de omgeving. Zij kunnen je ook voorzien van alle benodigde uitrusting, zoals peddels, reddingsvesten en waterdichte tassen. Zorg ervoor dat je een goede kwaliteit uitrusting hebt om veilig en comfortabel te kunnen varen.

Prijzen en reserveringen

Uitrusting Prijs per uur
Kajak €20
Kano €15

Reserveren wordt aanbevolen, vooral tijdens het hoogseizoen. Je kunt contact opnemen met de verhuurbedrijven via hun website of telefonisch om je kajak- of kanotocht te plannen.

Geniet van de natuur en het avontuur

Kajakken en kanoën op Madeira is een uitstekende manier om de prachtige natuur en het avontuur van het eiland te ervaren. Of je nu een beginner bent of een ervaren kajakker, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om te genieten van de rust en stilte van het water, de adembenemende uitzichten en de mogelijkheid om wilde dieren te spotten. Ik garandeer je dat deze ervaring je nog lang bij zal blijven.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *