Insider tips voor reizen naar Madeira

Insider tips voor reizen naar Madeira

Insider tips voor reizen naar Madeira

Als fervent reiziger ben ik al verschillende keren naar het prachtige eiland Madeira geweest. Met zijn adembenemende landschappen, vriendelijke bevolking en heerlijke gastronomie is Madeira een paradijs voor avonturiers en levensgenieters. Door mijn ervaring op het eiland heb ik een aantal insider tips verzameld die je reis naar Madeira nog onvergetelijker zullen maken. Hier zijn mijn aanbevelingen:

Beste periode om Madeira te bezoeken

Madeira heeft het hele jaar door een mild klimaat, waardoor het eiland het hele jaar door te bezoeken is. Echter, als je wilt genieten van de bloeiende flora en fauna, dan is de lente (april en mei) de beste periode. In deze periode staan de levada’s vol met bloeiende planten en is het eiland op zijn kleurrijkst. Als je liever de warme zon opzoekt, dan is de zomer (juni tot september) de beste periode, met temperaturen die rond de 25-30 graden liggen.

Ontdek de levada’s

Een van de absolute hoogtepunten van Madeira zijn de levada’s, irrigatiekanalen die door het hele eiland lopen en dienen als wandelpaden. Het is een unieke manier om het prachtige landschap van Madeira te ontdekken. Mijn tip is om een lokale gids in te huren die je kan begeleiden over de levada’s en je alles kan vertellen over de flora, fauna en geschiedenis van het eiland.

Top 3 levada wandelingen:

  1. Levada do Caldeirão Verde
  2. Levada das 25 Fontes
  3. Levada do Risco

Proef de lokale gerechten

De gastronomie van Madeira is een ware smaakexplosie. Probeer zeker de lokale specialiteiten zoals espada (zwarte degenvis), bolo do caco (een typisch brood) en bolo de mel (honingcake). Vergeet ook niet om de beroemde Madeira wijn te proeven en een pona (een mix van vruchtensap en rum) te drinken.

Top 3 restaurants om lokale gerechten te proeven:

Restaurant Locatie
O Tasco Funchal
Taberna da Poncha Ribeira Brava
O Lagar Porto Moniz

Verken de natuurlijke zwembaden

Na een dag wandelen of sightseeing is er niets zo verfrissend als een duik nemen in een van de vele natuurlijke zwembaden van Madeira. De vulkanische oorsprong van het eiland heeft gezorgd voor prachtige natuurlijke zwembaden langs de kustlijn. Mijn favoriete natuurlijke zwembaden zijn Porto Moniz, Ponta do Sol en Porto da Cruz.

Top 3 natuurlijke zwembaden:

  1. Porto Moniz
  2. Ponta do Sol
  3. Porto da Cruz

Met deze insider tips ben je goed voorbereid voor een onvergetelijke reis naar Madeira. Vergeet niet om je camera mee te nemen om al dat natuurschoon vast te leggen. Geniet van het heerlijke eten, de gastvrije bevolking en de prachtige natuur van dit betoverende eiland. Veel plezier!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *