Geniet van een Feijoada à Madeirense (bonenstoofpot)

Geniet van een Feijoada à Madeirense (bonenstoofpot)

Geniet van een Feijoada à Madeirense op het prachtige eiland Madeira

Als liefhebber van de Portugese keuken en een passie voor reizen, was ik ontzettend enthousiast om het eiland Madeira te bezoeken. Tijdens mijn verblijf heb ik kennisgemaakt met een heerlijk gerecht genaamd Feijoada à Madeirense, een traditionele bonenstoofpot die typerend is voor het eiland. In dit artikel wil ik graag mijn ervaring en kennis delen over dit smakelijke gerecht en de culinaire tradities van Madeira.

De oorsprong van Feijoada à Madeirense

Feijoada à Madeirense is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Portugese koloniale geschiedenis. Het is een variant van de bekende Feijoada, een stoofpot van bonen en varkensvlees, die oorspronkelijk uit Brazilië komt. Op Madeira heeft het gerecht echter een unieke twist gekregen door lokale ingrediënten en kruiden toe te voegen.

Ingrediënten en bereidingswijze

De ingrediënten voor Feijoada à Madeirense zijn eenvoudig maar smaakvol. Het gerecht bestaat uit witte bonen, varkensvlees (vaak speklapjes of varkensribbetjes), chorizo, uien, knoflook, tomaten, wortelen en diverse kruiden zoals laurier en peterselie. De bereidingswijze is ook vrij simpel: de bonen en het vlees worden langzaam gestoofd in een pan met water en groenten, waardoor de smaken goed kunnen mengen en verdiepen.

Ingrediënten voor Feijoada à Madeirense:

 • Witte bonen
 • Varkensvlees (speklapjes of varkensribbetjes)
 • Chorizo
 • Uien
 • Knoflook
 • Tomaten
 • Wortelen
 • Laurier en peterselie

De smaak van Feijoada à Madeirense

Wat Feijoada à Madeirense zo bijzonder maakt, is de rijke en diepe smaak die ontstaat door de langzame bereiding van de ingrediënten. De combinatie van de zachte bonen, het hartige vlees en de kruidige chorizo zorgt voor een ware smaakexplosie in je mond. De subtiele tomatensaus en verse groenten voegen nog meer complexiteit en textuur toe aan het gerecht. Het is een ware traktatie voor je smaakpapillen!

Genieten van Feijoada à Madeirense op Madeira

Tijdens mijn reis naar Madeira heb ik Feijoada à Madeirense geproefd in een lokaal restaurant in Funchal, de bruisende hoofdstad van het eiland. De sfeer was gezellig en de bediening was uiterst vriendelijk. Toen het gerecht op tafel werd geserveerd, kon ik niet wachten om ervan te proeven.

De Feijoada à Madeirense was heerlijk! De bonen waren perfect gekookt, het vlees was mals en sappig, en de smaken waren goed in balans. Samen met een glas lokale wijn en versgebakken brood was dit een maaltijd om van te genieten. Het was een gastronomische ervaring die ik niet snel zal vergeten.

Voordelen van Feijoada à Madeirense op Madeira:

 • Authentieke smaken van het eiland
 • Vullend en voedzaam gerecht
 • Geschikt voor zowel lunch als diner
 • Eenvoudig te bereiden en te serveren

Aanbeveling

Als je ooit de kans krijgt om Madeira te bezoeken, raad ik je zeker aan om Feijoada à Madeirense te proberen. Het is een gerecht dat de culinaire tradities en smaken van het eiland perfect weergeeft. Je zult versteld staan van de heerlijke smaken en de warme gastvrijheid van de lokale bevolking. Geniet ervan!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *