Backpacker hostels met levendige gemeenschappelijke ruimtes

Backpacker hostels met levendige gemeenschappelijke ruimtes

Inleiding

Tijdens mijn reis naar het prachtige eiland Madeira verbleef ik in verschillende backpacker hostels met levendige gemeenschappelijke ruimtes. Deze hostels boden niet alleen betaalbare accommodatie, maar ook een geweldige kans om andere reizigers te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en nieuwe vriendschappen te sluiten. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en bevindingen over deze hostels op Madeira.

Hostel A: The Backpacker’s Paradise

De eerste backpacker hostel die ik bezocht op Madeira was The Backpacker’s Paradise. Dit hostel was gelegen in het bruisende centrum van Funchal en had een levendige gemeenschappelijke ruimte waar reizigers samenkwamen om te kletsen, te ontspannen en plannen te maken voor hun verdere reis. De sfeer was ontspannen en gastvrij, wat het gemakkelijk maakte om nieuwe mensen te leren kennen.

Faciliteiten

Naast de gemeenschappelijke ruimte, bood The Backpacker’s Paradise ook verschillende faciliteiten zoals een gedeelde keuken, gratis wifi en een dakterras met een prachtig uitzicht over de stad. Het hostel organiseerde ook regelmatig gezamenlijke activiteiten zoals barbecues, filmavonden en wandeltochten in de omgeving.

Belangrijke punten:

  • Centrale ligging in Funchal
  • Levendige gemeenschappelijke ruimte
  • Faciliteiten zoals gedeelde keuken en dakterras

Hostel B: The Wanderlust Inn

Na mijn verblijf in The Backpacker’s Paradise, besloot ik om naar The Wanderlust Inn te gaan. Dit hostel was gelegen in de rustige omgeving van Calheta en bood een ideale locatie voor reizigers die op zoek waren naar ontspanning en natuur. De gemeenschappelijke ruimte van dit hostel was gezellig ingericht en er heerste een warme en huiselijke sfeer.

Faciliteiten

The Wanderlust Inn beschikte over een tuin met een zwembad, een gezellige lounge en een bibliotheek waar reizigers boeken konden ruilen. Er werden ook regelmatig yogalessen en meditatie-sessies georganiseerd voor gasten die op zoek waren naar rust en ontspanning tijdens hun reis.

Belangrijke punten:

  • Rustige ligging in Calheta
  • Gezellige en huiselijke sfeer
  • Faciliteiten zoals tuin met zwembad en bibliotheek

Hostel C: The Nomad’s Haven

Als laatste bezocht ik The Nomad’s Haven, een hostel gelegen in het bergdorp Curral das Freiras. Dit hostel was perfect voor avontuurlijke reizigers die op zoek waren naar een unieke ervaring in de natuur. De gemeenschappelijke ruimte van The Nomad’s Haven had een rustieke uitstraling en bood een geweldig uitzicht over de omliggende bergen en valleien.

Faciliteiten

The Nomad’s Haven had een gezellige open haard, een terras en een keuken waar gasten gezamenlijk konden koken. Het hostel organiseerde ook excursies naar de nabijgelegen wandelpaden en watervallen, waardoor reizigers de prachtige natuur van Madeira konden verkennen.

Belangrijke punten:

  • Ligging in het bergdorp Curral das Freiras
  • Rustieke uitstraling met geweldig uitzicht
  • Faciliteiten zoals open haard en terras

Conclusie

De backpacker hostels met levendige gemeenschappelijke ruimtes op Madeira boden niet alleen een betaalbare accommodatie, maar ook een geweldige kans om nieuwe mensen te ontmoeten, ervaringen te delen en vriendschappen te sluiten. Of je nu op zoek bent naar een levendige sfeer in de stad, rust en ontspanning in de natuur of een unieke ervaring in een bergdorp, er is voor elk wat wils op dit prachtige eiland. Ik kijk met veel plezier terug op mijn verblijf in deze hostels en kan het zeker aanraden aan andere reizigers die Madeira willen verkennen.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *